Quantcast

http://picasion.com/

Το δημοτικό συμβούλιο σε... τίτλους

Νέος επικεφαλής, σφάλματα, πισώπλατα μαχαιρώματα, αποχωρήσεις και προσεχώς Βέροια με νέο look!
Η 21η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτης 23
Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο της πόλης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του νέου προσώπου στην καρέκλα του επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», έπειτα από την παραίτηση του Ιωάννη Παπαγιάννη, αυτό του Δημήτρη Τσανακτσίδη.
  • Σφάλμα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος το θέμα που προέκυψε με το ΔΣ της ΚΕΠΑ, με το όνομα αναπληρωματικού μέλους που ορίστηκε ενώ δεν ψηφίστηκε. «Ακούστηκε λάθος όνομα από εμένα. Κακώς δε διορθώθηκε στην πορεία. Υπήρχαν δύο επιλογές μετά, η επικοινωνία με τους επικεφαλής ή η ορθή επανάληψη. Επιλέξαμε τη δεύτερη». Πράλληλα, έδωσε ραντεβού την Παρασκευή στον Βιολογικό Καθαρισμό με τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους, προκειμένου να απαντηθούν τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και την ανανέωση της σύμβασης.
  • Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Απ.Βεσυρόπουλο είπε πως ο Υφυπουργός του ζήτησε μια πίστωση χρόνου -λόγω νομοσχεδίων- για να αναλάβει το θέμα των Παλιών Δικαστηρίων και του Μπάσκετ της Ελιάς που μπήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Την πικρία του για τη μη συμμετοχή της παράταξής του στο ΔΣ των νομικών προσώπων, εξέφρασε ο Παύλος Παυλίδης, λέγοντας πως έτσι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση. «Κάρφωσε» παράλληλα την Γεωργία Μπατσαρά που όπως είπε, εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία με τον Δήμαρχο και πήρε προεδρία. Θιγόμενη η κ. Μπατσαρά τον ευχαρίστησε για την αναφορά στο όνομά της, λέγοντας πως «ο μόνος τρόπος να αντιπολιτεύεστε, είναι αυτός».
  • Ψύλλους στα αυτιά παρά απαντήσεις έλαβε από τη συνεδρίαση για τη ΔΕΥΑΒ ο κ. Παυλίδης, χαρακτηρίζοντάς την... προστατευόμενη, ενώ με αφορμή την αλλαγή των πρακτικών στο θέμα της ΚΕΠΑ που τη χαρακτήρισε πισώπλατα μαχαιρώματα, μια συνεδρίαση της Β/θμιας που έγινε μέσω δια τηλεφώνου και εισηγητικά που έρχονται με... αποσιωπητικά, αποφάσισε να πάρει την παράταξή του και να αποχωρήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

  • «"Ραντεβού" στον Βιολογικό; Αύριο τι; Σε κανένα καφενείο; Οι απαντήσεις δίνονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όχι αλλού», σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης. Θιγόμενος και αυτός από τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν ΛΕΥΚΟ στην έκδοση ψηφίσματος κατά του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Για τη σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης», πήρε και αυτός την παράταξή του και αποχώρησε (αν και όπως είχε ήδη ανακοινώσει από την προηγούμενη συνεδρίαση, θα το έκανε έτσι και αλλιώς μετά τη συζήτηση του θέματος, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αναπάντητα ερωτήματα της ΔΕΥΑΒ).

  • Στα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που μπαίνουν ανεξέλεγκτα στον εμπορικό πεζόδρομο, τρομάζοντας τον κόσμο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. Όντας καταστηματάρχης στον πεζόδρομο, ζήτησε από τη δημοτική αστυνομία έλεγχο και πρόστιμα... μαζί με νέα παρτέρια.
  • Τη διοργάνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στις 11/12 ανακοίνωσε η Συρμούλα Τζήμα, καθώς και σε κοινές δράσεις της Εισαγγελίας, των συντονιστών εκπαίδευσης και της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, για την πρόληψη της παραβατικότητας και την κακοποίησης ανηλίκων.
  • «Τολμήστε ανέγερση συγκροτήματος πολυδύναμων νηπιαγωγείων έξω από την πόλη» κάλεσε τον Δήμαρχο η Δήμητρα Ράλλη, για να λυθεί όπως είπε το πρόβλημα συνωστισμού νηπίων, ακατάλληλων κτιρίων και υπέρογκων ενοικίων. «Να τα λουστείτε τώρα» ήταν η απάντηση του Στέργιου Διαμάντη λέγοντάς της πως ο κλάδος της (εκπαιδευτικός) ήταν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, η υπόλοιπη συνεδρίαση κύλησε σχετικά αργά και βασανιστικά, είχε κάλπες για την ανάδειξη μελών για τη συνέλευση της ΠΕΔΚΜ, είχε προβολή σλάιντς με τη νέα εμφάνιση της Βέροιας, που στο... βωμό του βιοκλιματικού-πολιτιστικού δικτύου διαδρομών και της βελτίωσης αστικής κινητικότητας, θα αποκτήσει κυκλικούς κόμβους, νησίδες, διαβάσεις, πράσινο και πεζόδρομους που θα ξεκινήσουν με το καλό το καλοκαίρι.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη συνεδρίαση:

















































6 σχόλια:

  1. η φαση ειναι καθαρα Ελλαδιτικη, κανε οτι κανεις κατι, να μην καταλαβουνε τι κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τσιρκο" το έκανε ο πρωτος πολίτης το Δημοτικο Συβμουλιο καταφερε να διώξει τους αντιπρόσωπους σχεδόν του 30% των δημοτων. Αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Λουστείτε τα!» Όταν ο τσομπάνος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία Θεά!!! Καλά τον έκανες τον υπόδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγια παχιά ο τσαχουριδης γεμάτος χαμπαρια έχει για τα σχολεία ας πάει να τα δει δεν έχουν τουαλέτες δεν έχουν χαρτί φέρνουν από τα σπίτια τα παιδιά δεν τους βάζουν πετρέλαιο κάνουν μάθημα με τα μπουφάν τα καλοριφέρ όλη την ώρα χαλάνε αντε να δούμε φέτος τι θα κανει ο τσαχουριδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε ξεκουνηθειται από τις καρέκλες σας σταματεισται τα πανηγύρια κ υπεύθυνοι των σχολείων κ πηγαίνετε οι ίδιοι να δείτε τα σχολεία δεν έχουν τα κατάλληλα γυμναστήρια σκεπές που στάζουν στις αίθουσες χαλασμένα καλοριφέρ χωρίς πετρέλαιο να κάνουν μάθημα με τα μπουφάν βρύσες που τρέχουν συνέχεια να μυρίζουν μούχλα αίθουσες νηπιαγωγείων με πολλά παιδιά κατά τα άλλα όλα καλά σαν δεν ντρέπεστε κ τα λέτε μεταξύ σας βέβαια γιατί ο κόσμος δεν σας ακούει δεν ξέρει ότι λέτε ότι όλα είναι τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ