Quantcast

http://picasion.com/

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων πραγματοποιήθηκαν στο Ρολόι

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των 138 Πεσόντων από την περιοχή της Βέροιας του Ελληνοϊταλικού Ποέμου 1940 - 1941, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Πλατεία Ωρολογίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας,
ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο αν. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς, αντιδήμαρχοι του δήμου Βέροιας και συγγενείς των πεσόντων.
Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ημαθίας Χρήστο Φράγκο και το προσκλητήριο νεκρών. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Ημαθίας Χρήστος Φράγκος, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας και ο πρόεδρος Α.Π.Ο.Ε.Α. Φίλιππος Κωσταράς. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου των συγγενών θυμάτων πολέμου, από τις αδελφές Ταραμονλή, συγγενείς του πεσόντα Γρηγόριου Ταραμονλή, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Δείτε φωτογραφίες:










































































9 σχόλια:

  1. Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ - Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι - Η Ρ Ω Ε Σ
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝ. ΕΦ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Χ. ΦΡΑΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 78 χρόνια μετά.Εντάξει δεν αργήσατε και πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζάμπα λεφτα. για τους νεους κάντε κάτι. ανοίξτε θεσεις εργασιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς Εθνικό Κράτος και Ελευθερία, δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τους νέους ούτε για κανένα. Καμμία θέση εργασίας ούτε η εδώ ζωή έχει αξία μέσα στην σκλαβιά.

      Διαγραφή
  4. Σε μια βδομάδα θα γεμίσει γκράφιτι και απο μπροστά. Ήδη απο την πίσω πλευρά έχει γεμίσει καρδούλες με τον Κώτσο που αγαπά τη Γκόλφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αἰωνία αὐτῶν ἡ μνήμη! Ὑπέγραψαν τό ΟΧΙ μέ τήν ζωή τους.

    Εἶναι καί ὁ συγγενής μου Ἐμμανουήλ Χατζηνικολάου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τότε, το 1940 στα βουνά της Β. Ηπείρου, γράφτηκε... ΕΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέος και περηφάνεια για ολους κ για το θείο μου..Δήμητρα Κατσιωνη-Λαπατινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ