Quantcast

http://picasion.com/

Απαντήσεις για ΔΕΥΑΒ με τουρ στον Βιολογικό

Πρόσκληση του Δημάρχου σε δημοτικούς συμβούλους και ΜΜΕ
Ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στο Μακροχώρι απηύθυνε προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη

διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Το ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στο οποίο θα παρίσταται και ο εργολάβος κ. Γκανάτσιος, όπου θα δώσει κάποιες απαντήσεις. Η απόφαση για τουρνέ στον βιολογικό, πάρθηκε έπειτα από το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με την ανανέωση της σύμβασης της ΔΕΥΑΒ με τον εργολάβο, που γέννησε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων σχετικά με τη σωστή λειτουργία του, έφερε τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, έφερε αντιδράσεις για τα ερωτήματα που τελικά έμειναν αναπάντητα, έφερε αποχωρήσεις παρατάξεων από τις συνεδριάσεις, έφερε συνεντεύξεις τύπου και διαμαρτυριών συνέχεια στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ζήτησε εγγράφως από τους κυρίους Ορφανίδη και Αχτσή να απαντήσουν όσα δεν είχαν απαντηθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «δε θεωρούμε ότι χρωστάμε σε κανέναν και αυτό θα φανεί». Στάθηκε επίσης σε έγγραφο του Υπουργείου με στοιχεία τόσο του 2018 όσο και όλων των ετών από τότε που ανέλαβε ο εργολάβος, στοιχεία που όπως είπε, τα τροφοδοτούσε στο Υπουργείο ο ίδιος ο υπάλληλος που όπως αναφέρθηκε ήταν αυτός που το 2018 επεσήμανε τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού. «Κάποιος λέει ψέματα», σχολίασε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως θεωρεί οξύμωρο το γεγονός πως κάποιοι βασίζονται σε έγγραφο του κ. Αχτσή ότι ο βιολογικός δε δουλεύει σωστά, από τη στιγμή που ήταν ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ανανέωσης της σύμβασης.

Αντίθετος με το ραντεβού στον βιολογικό ήταν ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο είναι ο «ιερός χώρος» όπου πρέπει να δίνονται οι απαντήσεις στο λαό και όχι οπουδήποτε αλλού. Διερωτήθηκε παράλληλα, τι ώθησε τον κ. Αχτσή να συντάξει ένα έγγραφο που παρουσίαζε τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού.

3 σχόλια:

  1. Τι λες ρε Βοργιαζίδη ; Και αν πάτε ένα τσούρμο 40 ανίδεων (σε θεματα λειματων) ανθρώπων στο βιολογικό και δειτε (σκα.ά και βρωμόνερα) τι θα καταλαβετε; Ποιός θα ρωτίσει τί σε ποιόν ; (ο ενας θα κοιταζει τα μηχανήματα, ο άλλος τα λειματα, ο άλλος θα κρατάει τη μύτη του από τη βρώμα, ο άλλος δεν θα ακούει απο το θορυβο των μηχανών, ο αλλος δεν θα ειναι μπροστά στον ομιλώντα γιατί δεν χωράνε 40 άτομα μπροστά, ο άλλος θα φωτογραφιζει τις εγκαταστασεις, ο άλλος θα μιλάει στο κινητό κλπ. Τι πληροφορίες και ποιές απορίες ελπίζεις να λυσεις εκεί μεσα στη βρώμα το θορυβο και το λιοπυρι ; Γιατί δεν φωναξες τον εργολαβο στο ΔΣ να απαντησει στις ερωτησεις των συμβούλων ίρεμα και με ανεση; Μάλλον να εντυποσιάσεις θελεις παρά να δωσεις απαντησεις στα καιρια ερωτηματα. Θα τους πάς σε ενα σκηνοθετημενο σκηνικό (σιγουρα φρεσκοβαμένο ή περιπιοιμενο πλημενο σκουπισμενο κλπ) για να παρουσιασεις την "παρασταση" που ετοιμασες από πρίν. Οι συμβουλοι όμως θα πρέπει να μαθεις (αφου εισαι νεος ακομα και άπειρος) ότι δεν ειναι ουτε ηθοποιοί ουτε θεατρινοι αλλά ουτε θεατές σε (κουκλοθεατρο) ειναι εκλεγμενοι αντιπρόσωποι των δημοτών και θα πρεπει να ενημερωνονται με πραγματικα στοιχεια στην αιθουσα του ΔΣ αλλιως ο νομος δεν θα προέβλεπε εκεί τις συνεδριασει αλλα θα τις εκανε στον καθε βιολογικό στο γηπεδο στο παζαρι στο χωραφι στις πλατείες στα μπουζουκια κλπ. Δηλ οταν συζητουσατε για τους οίκους ανοχής στα Γιοτζαλικια γιατι δεν πηγες στους οικους ανοχης μια επισκεψη ολους τους συμβουλου;
    Για να πάρεις μια αποφαση θέλεις πραγματική ενημερωση και ανταλλαγή αποψεων-διαλογο, τι από όλα αυτά θα δώσεις στους συμβουλους στο βιολογικό, στα ορθια....; Στη βρωμα....; Αρα δεν θελεις πραγματική ενημερωση και ουσιαστικό διάλογο. Αρα θεαμα και εντυπωσεις , λοιπαμαι πολύ για την καταντια...
    Πρωτινω να μην πάει κανενας σύμβουλος σε αυτή τη φθηνή παράσταση. Οισυζητησεις και οι αποφασεις παιρνωνται ηρεμα στην αιθουσα του ΔΣ.

    (Ήθελα να ξερω ποιος σου τα πρωτινει αυτά ... να τον χαιρεσαι, μα τοσο ανητοι ;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά όταν πάτε την εκδρομή στο βιολογικό μην ξεχάσετε να δώσετε χαιρετισμούς στον κουνιάδο του μεγαλοστελέχους της επιχείρησης (που εποπτεύει κι όλας το χώρο), ο οποίος εργάζεται στον εργολάβο (αν δεν τον έδιωξε για ευνόητους λόγους). Χαιρετίσματα και στον πρώτο πολίτη . Ούτως ή άλλως τον κάνουν ότι θέλουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα πράγματα είναι έτσι τότε εξηγούνται πολλά, σε σχέση με την ιδιαίτερη φροντίδα στον εργολάβο από κάποιους...και μάλλον δεν θα είναι μόνο μια θέση εργασίας.
      Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ