Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα λέγατε για ένα τας κεμπάπ κοτόπουλο;

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό, μυρωδάτο με δεμένη σαλτσούλα και μερακλίδικη ονομασία. Το Τας Κεμπάπ μπορεί να το έχουμε συνδέσει με αρνί ή με μοσχάρι, αλλά ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πως να το μαγειρέψουμε με κοτόπουλο, για να το βαφτίσουμε και λίγο πιο... light, σωστά; Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:

Υλικά: 

800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μπουκίτσες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, λιωμένα στο μπλέντερ
¾ φλιτζανιού λευκό κρασί
2 μέτριες ώριμες ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές ( να αλλάξει χρώμα). Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 3-4΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, και την καπνιστή πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά του ώστε να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. 




Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε στο αλάτι.




Σερβίρουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εγώ προτίμησα με ρυζάκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ