Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ποδηλατάδα και δράσεις στην Ελιάς γιορτάστηκε η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και στη Βέροια γιορτάστηκε με ποδηλατοδρομία, δράσεις και δώρα στην οδό Ελιάς, εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία παιδείας, η Τεχνική Υπηρεσία και η Δ/νη Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας. Το πρωί η οδός Ελιάς έκλεισε για τα αυτοκίνητα, από το ύψος της συμβολής της με τις οδούς Βενιζέλου και Μητροπόλεως, έως και την οδό Ανοίξεως και μετατράπηκε σε πεζόδρομο για 4 ώρες. Η Τροχαία φρόντισε να κλείσει τις δυο εισόδους της οδού Ελιάς, ενώ δημιούργησε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο σημείο για να ενημερώσει τα παιδιά για την οδική συμπεριφορά.
Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε ο πάγκος Ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής Δικτύωση και STEAM, που παρουσίασε ρομποτικές κατασκευές για εναλλακτικούς τρόπους κίνησης, καθώς και το μικρό ρομπότ που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους με τις χορευτικές του φιγούρες. Το παρών έδωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Βέροιας και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών που παρουσίασαν δράσεις με θέμα «Περπατώ, Ανακαλύπτω, Ζω», καθώς και του Μουσικού Σχολείου με τους Σούπερ 8 του προγράμματος Ecomobility, που παρουσίασαν το βραβευμένο τραγούδι και τη δράση τους. 
Παράλληλα, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ESRατεινής Ημαθίας (Μουσικό Σχολείο Βέροιας - 3ο ΓΕΛ Βέροιας - ομάδα Νέων ESR) μετέδιδαν ζωντανά από την οδό Ελιάς την εκπομπή τους, με συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες στις δράσεις της ημέρας.
Λίγο πριν τις 11 ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στην ποδηλατοδρομία και ποδηλάτες κάθε ηλικίας, κυρίως μικρά παιδιά, πήραν τη θέση τους στη γραμμή εκκίνησης. Λίγο πριν την έναρξη της ποδηλατάδας, που δεν είχε διαγωνιστικό αλλά συμβολικό χαρακτήρα, ο Δημήτρης Σέπκας, οδηγός γκρουπ αναβατών σε τεχνικά εδάφη και εκπαιδευτής δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες, ενώ ήταν αυτός που συνόδευσε ως καθοδηγητής. Το σήμα δόθηκε και δεκάδες ποδηλάτες ξεκίνησαν για τη βόλτα τους με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά και περιπολικά της Τροχαίας που τους συνόδευαν σε όλη τη διαδρομή. Οι ποδηλάτες με τη συμμετοχή τους μπήκαν στην κλήρωση για ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο, ενώ διάφορα δώρα διέθεσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας. Δείτε φωτογραφίες:























































3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία δράση, αλλά για μια ακόμη χρονιά....ανευ κράνους ποδηλάτες. Τουλάχιστον από το φωτογραφικό υλικό που ανέβηκε.
    Ας πείσουμε μετά τον μελλοντικό αναβάτη μηχανής για την αξία του με φοροαπαλλαγές... Αν είναι δυνατόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και αυτό είναι λόγος για να κλείσετε σημαντικούς δρόμους διέλευσης και να εμποδίζετε την κυκλοφορία των οχημάτων που πρέπει να μετακινούνται Κυριακή μέρα για να το παίξετε οικολόγοι και εναλλακτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να κατάσχονται τ' αυτοκίνητα αυτών που επιβάλλουν την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» μέχρι να σταματήσουν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω αυτό το γελοίο, ξενόφερτο φρούτο - έθιμο της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ