Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γεμάτη ομορφιές και εκπλήξεις η Βέροια - Κέρδισε τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Είκοσι πέντε περίπου Αμερικανοί, μιας κάποιας ηλικίας, που έπαιρναν μέρος στο ειδικό ταξίδι για τη γαστρονομία της Βόρειου Ελλάδας, επισκέφθηκαν τη Βέροια και βρέθηκαν συγκυριακά στα γυρίσματα της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι». Οι εικόνες που αντίκρισαν, πραγματικά τους ενθουσίασαν πολύ. Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες, ήρθαν στην Κεντρική Μακεδονία με επικεφαλής την κριτικό γαστρονομίας των New York Times, Φλόρενς Φάμπρικαντ, και όλοι τους ήταν απόφοιτοι του περίφημου κολεγίου Σμιθ της Μασαχουσέτης. Κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην Ημαθία είδαν καταπληκτικά οινοποιεία, μασούλησαν μοναδικά μεζεδάκια σε ταβέρνες της περιοχής, δοκίμασαν τοπικά τυριά, αλλαντικά, κρέατα και κυρίως γεύτηκαν το Ρεβανί της Βέροιας.
Ξεναγήθηκαν στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, στα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας, στην εβραϊκή συναγωγή και περπάτησαν την μοναδική Μπαρμπούτα. Εκεί είδαν τα γυρίσματα του τηλεοπτικού καναλιού του OPEN και τους εκατοντάδες Βεροιώτες που συμμετείχαν ως κομπάρσοι. Φεύγοντας, όλοι οι ταξιδιώτες δήλωσαν μαγεμένοι από τις σπάνιες ομορφιές του τόπου μας και έδωσαν όρκο τιμής να επιστρέψουν και πάλι.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ