Quantcast

http://picasion.com/

Επίσκεψη της Κινητής Βιβλιοθήκης στο «Θεραπευτήριο Ασκληπιός» Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας

Άλλη μια δράση επιφύλασσε η κλινική στους ασθενείς όταν αντίκρισαν τη κινητή μονάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο προαύλιο της κλινικής. Μια όμορφη πρωτοβουλία από τη διοίκηση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός έλαβε χώρα αυτές τις μέρες στη πόλη μας! Τέτοιου είδους
δράσεις γίνονται πολύ συχνά και στόχο έχουν την επανένταξη και κοινωνικοποίηση των νοσηλευομένων οι οποίες συμβάλουν στη γρηγορότερη θεραπεία των ασθενών. Στα πλαίσια αυτά δραστηριοτήτων των ασθενών της ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής της Βέροιας η Κινητή Βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας πραγματοποίησε 2 προγραμματισμένες επισκέψεις ( στις 7.8.19 και 4.9.19 ) στο «Θεραπευτήριο Ασκληπιός» Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι νοσηλευόμενοι και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη βιβλιοθήκη, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ξεχωριστής βιβλιοθήκης και να δανειστούν βιβλία. 

Ήταν μία πολύ ξεχωριστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους και κυρίως για τους νοσηλευόμενους του Θεραπευτηρίου.
Οι νοσηλευόμενοι δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής φτιαγμένο από τους ίδιους στην ομάδα εργοθεραπείας, στους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης. 

Ελπίζουν κάποια στιγμή να το δούνε κρεμασμένο στους τοίχους της βιβλιοθήκης όταν την ξανά επισκεφτούν σε μια από τις επισκέψεις της κλινικής στη κεντρική βιβλιοθήκη για να θυμίζει αυτή τη συνεργασία και να έχουν όλοι οι επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τις δημιουργίες των νοσηλευομένων του Θεραπευτηρίου.

Εξαιρετική διοργάνωση και συνεργασία της κα. Φιφή Τριανταφυλλίδου, Βιβλιοθηκονόμος Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας με το προσωπικό της κλινικής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον χειμώνα !

Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που το Θεραπευτήριο Ασκληπιός οργανώνει τέτοιες δράσεις. Οι βόλτες σε σημεία ψυχαγωγίας, οι εποχιακές γιορτές, οι εκδρομές σε κέντρα ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και οι εκδηλώσεις εντός η και εκτός κλινικής είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο αφού σύμφωνα με έρευνες συμβάλουν ενεργά στη πιο αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία των νοσηλευομένων και τους βοηθάει να συνεχίσουν να προσπαθούν με περισσότερη όρεξη σε αυτή τη δύσκολή περίοδο της ζωής τους. 

Δείτε φωτογραφίες:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ