Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκστρατεία για ράμπες και τραπεζοκαθίσματα ξεκίνησε η Τροχαία - Από 16/9... μπλοκάκι!

Με επίκεντρο τα «εμπόδια» των καταστημάτων στον πεζόδρομο
Εκστρατεία σε δύο μέτωπα ξεκίνησε από σήμερα η Τροχαία Βέροιας, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την παρεμπόδιση ραμπών αναπήρων, την
καταπάτηση των πάρκινγκ ΑμεΑ, την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των αμαξιδίων και γενικότερα των πεζών στο κέντρο της πόλης, από τραπεζοκαθίσματα και διάφορες κατασκευές έξω από τα καταστήματα του κέντρου. 

Ενημέρωση μέχρι τις 15/9 - Από τις 16/9 πέφτει ο πέλεκυς!
Οι Αστυνομικοί της Τροχαίας ξεκίνησαν από σήμερα κιόλας την εκστρατεία ενημέρωσης των καταστηματαρχών στον πεζόδρομο της Βέροιας, σχετικά με την ανεξέλεγκτη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων και παράνομων κατασκευών, όπως π.χ. ζαρντινιέρες και άλλα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των αμαξιδίων κτλ., καθώς ο χρόνος για... συμμόρφωση λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Από τις 16 Σεπτεμβρίου, η περίοδος ενημέρωσης και «χάριτος» τελειώνει και ξεκινούν τα πρόστιμα χωρίς επιπλέον προειδοποίηση και τα «Δεν ήξερα...» από τους καταστηματάρχες.
Σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr με τον Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου, μας ενημέρωσε πως πρόκειται για μια εντολή του Αρχηγείου την οποία η Τροχαία θα εφαρμόσει κατά γράμμα, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα που επικρατεί στο κέντρο της Βέροιας και να γίνει η πόλη πιο «φιλόξενη», όχι μόνο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και όλους τους πολίτες.

«Οι Αστυνομικοί της Τροχαίας ξεκίνησαν από σήμερα μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, σχετικά με την απελευθέρωση των πάρκινγκ και των ραμπών αναπήρων από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί να σέβονται και να παραχωρούν τα πάρκινγκ και τις ράμπες σε αυτούς για τους οποίους προορίζονται.

Επίσης, οι Αστυνομικοί της Τροχαίας θα βγουν για συστάσεις στον πεζόδρομο, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων ή των παράνομων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους που εμποδίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των αμαξιδίων κτλ.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Από τις 16 Σεπτεμβρίου η περίοδος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τελειώνει, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αυστηροί και χωρίς επιπλέον προειδοποίηση και προφάσεις άγνοιας από τους καταστηματάρχες, θα βεβαιωθούν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Πρόκειται για μια εντολή του Αρχηγείου που θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα», ανέφερε ο Διοικητής. 

2 σχόλια:

  1. να μη διαβάζω "χαζά" έξω γίνεται χαμός ο καθένας κάνει ότι του "καπνίσει" και κανείς δεν κάνει τίποτα ούτε τροχαία ούτε δημοτική αστυνομία. όλοι κάνουν "τον Κινέζο". ποια τραπεζοκαθίσματα ; όπως έλεγξαν και για το κάπνισμα ότι θα το ελέγξουν.
    Αυτοί κάνουν ότι ελέγχουν και εμείς κάνουμε ότι συμμορφωνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ο δήμος με οριοθέτηση τραπεζοκαθισματων με υπερυψωμένο παραβάν όπως κάνουνε σε γειτονικές πόλεις μπορεί να λύσει οριστικά το ζήτημα.
    ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ,Η ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ