Quantcast

http://picasion.com/

Οι Δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ουσιαστικά τον κατηγορεί για συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού, όπως υποστηρίζει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δε δέχεται να συναντηθεί μαζί τους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Η διοίκηση της ΠΕΔ-ΚΜ κατηγορεί ακόμα τον κ. Τσίπρα ότι εκτός από προσβολή σε βάρος των δημάρχων, με τη στάση του περιφρονεί επιδεικτικά και τις τοπικές κοινωνίες, που πρόσφατα εξέλεξαν τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.Η ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ είναι η εξής:

«Το ‘’βαρύ’’ πρόγραμμα της ετήσιας επίσκεψης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν του «επιτρέπει», για μια ακόμη φορά, να αφιερώσει ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να συναντηθεί με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, να συνομιλήσει με την συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), να ακούσει την φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αφουγκραστεί τα αιτήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την αντίστοιχη επίσκεψή του, του 2018, όταν η ΠΕΔΚΜ για πολλοστή φορά διατύπωνε το αίτημά της να δεχτεί, ως Πρωθυπουργός, σε ακρόαση μια Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο κύριος Τσίπρας έδινε την απάντηση πως το πρόγραμμά του, στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει συναντήσεις μόνον με τους «παραγωγικούς φορείς». Προφανώς οι τότε επιτελείς του κατέτασσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους «μη παραγωγικούς φορείς».

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την εύλογη αγανάκτησή μας για την, εκ μέρους του κυρίου Α. Τσίπρα, συνεχιζόμενη (συστηματική και μεθοδευμένη) απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπενθυμίζουμε στον κύριο Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως, εκτός από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης (με τον οποίο καθηκόντως συναντάται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του) υπάρχουν άλλοι 13 Δήμαρχοι στον Νομό Θεσσαλονίκης και, συνολικά, άλλοι 37 Δήμαρχοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Αρνούμενος να συναντηθεί μαζί τους ο κύριος Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον τους συναδέλφους Δημάρχους και την συλλογική τους έκφραση, την ΠΕΔΚΜ, αλλά περιφρονεί επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες, που πρόσφατα τους εξέλεξαν και απαξιώνει συνολικά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

3 σχόλια:

  1. Αυτός πούλησε τη Μακεδονία, δεν υπάρχουν γι αυτόν Δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας. Δυστυχώς το ίδιο βιολί βαρά και ο Κούλης, θα τις φάει όμως κι αυτός τις σφαλιάρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα ξαναπεράσει πρωθυπουργός σαν τον τσίρκα(ευτυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοί "αγαπούν" τον λαό μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Αφού εκλεγούν δεν μας βλέπουν. Καλά πληρωμένα πιόνια που μας πουλάνε φούμαρα περί δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ