Quantcast

http://picasion.com/

Βανδάλισαν την πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Τοποθετήθηκε πριν 2 μέρες και αναφέρει πως είναι Έλληνας
Πινακίδα που αναφέρει στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα κυριλλικά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, αποτελεί μέρος της αρχαιοελληνικής ιστορίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο βάθρο του αγάλματος του σπουδαίου στρατηλάτη, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Η πινακίδα αναφέρει: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής» και η τοποθέτησή της προβλεπόταν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανάλογες πινακίδες τοποθετήθηκαν στα αγάλματα του Φίλιππου του Β’, πατέρα του Αλεξάνδρου, και της μητέρας του Ολυμπιάδας.
Όπως μεταδίδουν όμως τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, άγνωστοι, εθνικιστές όπως όλα δείχνουν, βανδάλισαν προχθές κατά τη διάρκεια της νύχτας, την πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφαίρεσαν την επιγραφή από το άγαλμα του Φιλίππου και προκάλεσαν φθορές στην πινακίδα της Ολυμπιάδας. Οι αρχές στα Σκόπια λίγες ώρες αργότερα από τον βανδαλισμό τοποθέτησαν καινούργιες πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ