Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιοι θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση που ο Βοργιαζίδης...

... πάει σε συνεργασίες;
Απομένουν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα για την ορκωμοσία του δημάρχου και όλου του δημοτικού συμβουλίου (Δευτέρα 19 Αυγούστου στον Χώρο Τεχνών) και όπως είναι λογικό, η αγωνία για τις θέσεις και τα αξιώματα έχει χτυπήσει «κόκκινο». Τα βλέμματα όλων

στρέφονται στον Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος θα κληθεί να σχηματίσει τη νέα διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση», σε περίπτωση που πάει σε συνεργασίες (διαθέτει 15 έδρες, για την πλειοψηφία χρειάζεται άλλες 6), θα συμπράξει με κάποιες από τις υπόλοιπες δυνάμεις (Μπατσαρά 8 έδρες, Παυλίδης 7 έδρες, Μαρκούλης 5 έδρες, Παπαγιάννης 4 έδρες, Μελιόπουλος 2 έδρες).

Ποιοι είναι όμως οι επικρατέστεροι για αξιοποίηση σ' αυτούς τους συνδυασμούς;

Κριτήριο για την αξιοποίηση των αυτοδιοικητικών στελεχών, εκτός από τις ειδικές ικανότητες και γνώσεις του καθενός σε σχέση με το αντικείμενο που θα κληθεί να υπηρετήσει, δεν μπορεί παρά να είναι και η επίδοσή του στις πρόσφατες εκλογές. Έτσι τα σενάρια που υπάρχουν είναι τα εξής: 

Σε περίπτωση που ο Κώστας Βοργιαζίδης αποφασίσει να συνεργαστεί με την Γεωργία Μπατσαρά, τότε αδιαφιλονίκητο φαβορί προς αξιοποίηση, εκτός βέβαια από την ίδια την επικεφαλής, είναι η Συρμούλα Τζήμα, η οποία σάρωσε στις εκλογές και βγήκε πρώτη με διαφορά στο ψηφοδέλτιο, ξεπερνώντας το όριο των 1.000 σταυρών προτίμησης.

Σε περίπτωση που ο Κώστας Βοργιαζίδης αποφασίσει να συμπορευτεί με τους «Συνδημότες» (ένα σενάριο που έχει σχετικά λίγες πιθανότητες), τότε βάσει σταυρών προτίμησης ο Μιχάλης Σουμελίδης, έχει τον πρώτο λόγο.

Σε περίπτωση που ο Κώστας Βοργιαζίδης αποφασίσει να συνεργαστεί με τον Αντώνη Μαρκούλη, για να δώσει και ένα πιο ιδεολογικό στίγμα στην διοίκησή του, τότε πολλές πιθανότητες προς αξιοποίηση έχουν ο Κώστας Τροχόπουλος, ο Σωτήρης Στουγιάννος και ο Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Όσον αφορά τους συνδυασμούς του Γιάννη Παπαγιάννη και του Γιώργου Μελιόπουλου, θεωρείται πολύ δύσκολο έως και απίθανο το σενάριο να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ τους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται και το σενάριο, ο Δήμαρχος να αποφασίσει να μην κάνει προγραμματικές συνεργασίες και να πορευτεί με την ίδια διοίκηση, ζητώντας απλά την στήριξη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ