Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Βουτιά» στο Ποσείδι: Η παραδεισένια αμμόγλωσσα της Χαλκιδικής

Η αγαπημένη παραλία των Βεροιέων
Σε απόσταση μόλις 160 χιλιομέτρων από τη Βέροια, βρίσκεται ένας -κατά πολλούς- επίγειος παράδεισος: Το Ποσείδι Χαλκιδικής! Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η προεξοχή «χρυσής» άμμου προς τη θάλασσα, η οποία είναι και ο λόγος που το
Ποσείδι ονομάζεται και ως αμμόγλωσσα. Σύμφωνα με τους ντόπιους και τους επισκέπτες, η αμμόγλωσσα «πλάθεται» διαρκώς από τη θάλασσα και γι’ αυτόν τον λόγο το Ποσείδι έχει κάθε χρόνο διαφορετική μορφολογία.





Διακοπές για όλα τα... γούστα 

Στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, που βρίσκεται στην απόληξη της δυτικής χερσονήσου της Κασσάνδρας και … παλαιόθεν ήταν γνωστό για τα ξέφρενα πάρτι στο φοιτητικό κάμπινγκ του ΑΠΘ, υπάρχουν ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες και χώροι κατασκήνωσης. Έχει συνολικά τρεις παραλίες, με τις δυο εξ αυτών να είναι οργανωμένες και εξυπηρετούνται από τα beach bar ξενοδοχείων. Αυτή που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι η παραλία «Μύτη», που χάρισε στο Ποσείδι το προσωνύμιο της αμμόγλωσσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία πλευρά της αμμόγλωσσας έχει συνήθως γαλήνια νερά, ενώ η πλευρά που «βλέπει» στο πέλαγος έχει περισσότερο κύμα.

Δείτε το βίντεο του haanity από τη σπάνια αμμόγλωσσα στο Ποσείδι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ