Quantcast

http://picasion.com/

Έως τις 31 Αυγούστου τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Αντιμέτωποι με τη «λυπητερή» της εφορίας – αν και μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι – θα βρεθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τις επόμενες δύο εβδομάδες και πάντως πριν τις 31 Αυγούστου θα λάβουν τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του 2019 όπως αποκάλυψε «Το Βήμα» της περασμένης Κυριακής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων είναι έτοιμες για την αποστολή των νέων εκκαθαριστικών καθώς ανακοινώθηκε ότι «ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα κλείσει από τις 11 το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου και μέχρι τις 31 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9 έτους 2019. Επίσης η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων 2020, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 16 Αυγούστου και στο διάστημα από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2018), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, διευκρινίζει η ΑΑΔΕ».

Ο φόρος θα πληρωθεί σε έως 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και η τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος που έχει επιστροφή φόρου και ακόμη δεν την έχει λάβει να του γίνει συμψηφισμός με το σύνολο της οφειλής και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει το προνόμιο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μειώσεις στα εφετινά εκκαθαριστικά σημειώματα σε σύγκριση με πέρυσι από 30% έως 10%, ενώ η μεσοσταθμική μείωση θα είναι 22%.

Ειδικότερα, οι μειώσεις ΕΝΦΙΑ ανάλογα το ύψος της αντικειμενικής αξίας του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των πολιτών (εξαιρούνται τα νομικά πρόσωπα) είναι οι εξής:

* Για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 €: Μείωση 30%
* Για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 €: Μείωση 27%
* Για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 €: Μείωση 25%
* Για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 €: Μείωση 20%
* Για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 €: Μείωση 10%

Αξίζει να τονιστεί ότι και εφέτος θα ισχύσουν οι φοροαπαλλαγές και οι μειώσεις ΕΝΦΙΑ βάσει αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ