Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Αποχαιρετισμοί, παράπονα, αδέσποτα - τουρίστες και κατίνες του facebook!
Η 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτης 21 Αυγούστου 2019 στο Δημαρχείο της πόλης, που
περισσότερο αποχαιρετιστήρια εκδήλωση θύμιζε παρά συνεδρίαση, την πρώτη ώρα τουλάχιστον, κατά την προ ημερησίας συζήτηση. Καθότι επρόκειτο για την τελευταία συνεδρίαση, πριν αναλάβει τα «ηνία» η νέα δημοτική αρχή και από την 1η Σεπτεμβρίου αλλάξει η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο για να αποχαιρετίσουν τους συναδέλφους τους (δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση). 

  • Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος, αποχαιρετώντας και ευχαριστώντας τους αποχωρήσαντες συμβούλους που παραβρίσκονταν στην αίθουσα, κάνοντας και έναν πολύ μίνι απολογισμό θητείας, λέγοντας πως «αν και δύσκολη περίοδος λόγω κακής οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίσαμε, προσπαθήσαμε και κάναμε αυτά που μπορούσαμε, αγωνιστήκαμε για το καλύτερο και ας έγιναν λάθη και παραλείψεις».
  • Αναφερόμενος στην καινούρια θητεία, είπε πως αυτή έρχεται σε μια σειρά τροποποιήσεων, με νόμους που πέφτουν σε αντιφάσεις, όπως ο 4623 που στο αρ.5 αναφέρει πως αντιδήμαρχος που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται χάνει τη θέση του και στο αρ.114 αναφέρει την παραμονή ανεξάρτητου αντιδημάρχου.
  • Στην πλάκα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ωρολογίου με μια λίστα με ονόματα πεσόντων, αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης λέγοντας πως δεν υπάρχει σαφής αναφορά περί τίνος πρόκειται και ποια περίοδο αφορά. Στη συνέχεια «κάρφωσε» τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΒ για απόφαση που έλαβε ένα μήνα πριν την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής. «Ενεργήσατε με απρέπεια προς τον ίδιο σας τον εαυτό, εισάγοντας θέμα στο ΔΣ ένα μήνα πριν, για νέα σύμβαση με την ίδια εταιρεία που συνεργάζεστε. Θα έπρεπε να περιμένετε το νέο ΔΣ», σχολίασε.
  • Τις συνεργασίες του νέου δημοτικού συμβουλίου «κάρφωσε» ο Γιώργος Μελιόπουλος, λέγοντας πως η παράταξή του δε θα συνεργαστεί με ανταλλάγματα αντιδημαρχίες και πόστα. «Θα είμαστε αντιμέτωποι με τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ψηφίζουμε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πολίτες», είπε μένοντας σταθερός στη γραμμή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
  • Το παράπονό του για τον λιγοστό χρόνο που δίνεται στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να παρουσιάσουν στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα των χωριών τους, εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης. «Με το που βγαίνουμε από το σπίτι μας, να πάμε στην εκκλησία ή στα χωράφια, ακούμε προβλήματα. Ακόμα και στον ύπνο μας», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας περισσότερο χρόνο για τις τοποθετήσεις των προέδρων από τη νέα θητεία.
  • Το ίδιο παράπονο εξέφρασε και ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος της Φυτειάς, που αποχαιρέτισε την επί 15 χρόνια προεδρία του χωριού του για να επανέλθει από 1 Σεπτεμβρίου ως δημοτικός σύμβουλος. «Πάντα μαλώναμε για το χρόνο που δίνεται στους προέδρους αλλά... καλή καρδιά και καλή πορεία σε όσους συνεχίσουν», είπε κλείνοντας.
  • Με το γνωστό του στυλ πέταξε την ατάκα του ο Στέργιος Διαμάντης. Με αφορμή την αναφορά για έργα και αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν έγιναν, είπε πως «δέχομαι πόλεμο για διάφορα γεγονότα. Θα πω στην κατίνα του facebook πως θα έρθει ο καιρός και θα μιλήσω!».
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, η γέφυρα Κούσιου πήρε άλλη μια παράταση για τις 30 Δεκεμβρίου (άιντε να δούμε), παράταση πήραν και μια σειρά άλλα έργα, η άλλη κόρη της Βέροιας -«αδελφή» του αγάλματος της Κόρης που στέκει στο πάρκο της Ελιάς- θα τοποθετηθεί κάπου στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διοργανώσουμε εκδήλωση μνήμης για τους 460 Εβραίους της Βέροιας, θύματα του Ολοκαυτώματος κατά την περίοδο 1943-1944. Α! Και δυο ακόμα αδέσποτα σκυλιά - τουρίστες, από Κοζάνη και Κατερίνη, εντόπισε ο δήμος στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων.

13 σχόλια:

  1. Μαζέψτε τα αδέσποτα κ από τα χωριά γιατί τα αφήνουν τώρα εκεί ορμάνε σε παιδιά στις πλατείες κ στα σχολεία που παίζουν αφήστε τα λόγια τα μεγάλα κ κάντε έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα χωριά είναι "ελεγχόμενη" η κατάσταση με τα αδέσποτα, ενώ στις πόλεις δεν κουνιέται φύλλο.

      Διαγραφή
  2. Αυτός ο Διαμαντής πια έλεος ας δουλέψει κ λίγο να αφουγκραστει λίγο τον βεροιωτη τα προβλήματα που υπάρχουν κ πολλά κ ύστερα ας μιλήσει να μαζέψει τα σκυλιά από τις παιδικές χαρές να κάνουν παιδικές χαρές κατάλληλες για παιδιά όχι να τρέχουν στα πανηγύρια γιατί μόνο για εκεί είναι όλοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρίμα ρε φίλε για την κακία σου, αλλά ο Διαμάντης δεν είναι υπεύθυνος ούτε για τα σκυλιά, αλλά ούτε και για τις παιδικές χαρές.
      Την άλλη φορά ίσως πετύχεις κάτι, ξαναπροσπάθησε.

      Διαγραφή
  3. Αποτυχια του δημου σ αυτο το κομμάτι κ ειδικότερα του αντιδημαρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ρε παιδιά ; πήγατε να δείτε τι γίνεται σε άλλες πόλεις ; παντού τα ίδια προβλήματα. Σκυλιά στους δρόμους και στις πλατείες, σύλλογοι σε αντιπαράθεση με τις υπηρεσίες και τους πολίτες και βρομιές από τις ακαθαρσίες τους.
      Δυστυχώς αυτοί είμαστε επιπόλαιοι από όταν παίρνουμε ένα ζώο μέχρι την απόδοση των ευθυνών.

      Διαγραφή
  4. Ο ποιο εργατικός στο Δήμο είναι Ο Διαμαντης Δήμαρχε μην τον χάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διοικηση του δημου αντιλαμβανεται τους κατοικους χωριων μαλλον ως κατωτερους σε σχεση με αυτους της Βεροιας. Για αυτο και πηραν τα αδεσποτα απο τη Βεροια και τα πηγαν στα χωρια. Απαραδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά αυτοί οι γραφικοί της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ας προσαρμοστούν στον 21ο αιώνα, ήμουν παρών όταν μίλαγε ο Μελιόπουλος και άκουγα πάλι την ίδια κασέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαρεθηκαμε τα πολλά λόγια και τα μηδενικά έργα των εχόντων καρεκλών. Έργα έργα και λίγα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θέλουμε σχολειά και δάσκαλους για μικρούς και μεγάλους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα επιτελους σταματηστε να λετε κακιες για τον δημαρχο μας... ολα ειναι μια χαρα στον δημο μας... αλοστε ο λαος μιλησε... αν το μετανιωσατε...θα περιμενετε τις επομενεσ εκλογες....υπομονη ο χρονος περναει γρηγορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ