Συνάντηση Βεσυρόπουλου - Αυγενάκη για τη μείωση στη φορολογία αθλητικών συμβολαίων

Για συμβόλαια άνω των 100.000 - Συζήτηση για μείωση στο ΦΠΑ εισιτηρίων και για κίνητρα διευκόλυνσης χορηγιών
Προχωράει η μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη (21/8) το απόγευμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Το δυσβάσταχτο 45% επί των απολαβών άνω των 100.000 ευρώ που καθιστά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ομάδων κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σε διεθνές επίπεδο, όπου ο φόρος είναι εξαιρετικά μικρότερος, αδύνατη, αναμένεται να μειωθεί δραστικά.

Δύσκολα θα φτάσει στο 15%, όπως έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συνάντηση που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 7 Αυγούστου αλλά από το 45% αναμένεται να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ομάδων που θα είναι σε θέση να προσφέρουν πιο δελεαστικά συμβόλαια και κατ’ επέκταση να ενισχυθούν περισσότερο. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τη μείωση του ΦΠΑ σε 32%, πριν από ένα χρόνο, αλλά το μέτρο - ανάσα για τις ομάδες και ειδικότερα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, τότε δεν είχε προχωρήσει.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβλέπεται δραστική μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων, με το φόρο να φτάνει από το 24% που είναι τώρα, στα επίπεδα που είναι και στα υπόλοιπα θεάματα, δηλαδή, στο 6%.

Τέλος, αναμένεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να διευκολύνονται οι χορηγίες και οι δωρεές στα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ