Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τελευταία μέρα στα δημοτικά «θρανία» - Αποχαιρετισμοί με ευχές και... αιχμές!

Οι «απόφοιτοι» και τα «πρωτάκια» του δημοτικού συμβουλίου
Τελευταία μέρα στο σχολείο θυμίζει η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, με την παρούσα σύνθεσή του. Από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, με τους νεοεκλεγέντες συμβούλους και κάποιους από τους παλιούς, να παίρνουν τις θέσεις τους στα έδρανα. Αρκετοί είναι και οι παλιοί που δε θα συμμετέχουν στη νέα σύνθεση, καθώς είτε επέλεξαν να μην κατέβουν στις δημοτικές εκλογές είτε δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν και που σήμερα επέλεξαν να πάρουν το λόγο για να αποχαιρετίσουν συναδέλφους και συμπολίτες από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. 
«Έπειτα από ένα τέταρτο του αιώνα θα μου λείψουν οι θέσεις που είχα όλα αυτά τα χρόνια στα αυτοδιοικητικά», είπε ο Αντώνης Καγκελίδης, σημειώνοντας πως δικαιώθηκε όταν πριν χρόνια είχε πει πως ο δήμος Βέροιας έχει τις δυνατότητες να είναι ένας από τους 10 καλύτερους της χώρας.
Με ανάμεικτα συναισθήματα και αυτοκριτική, αποχαιρέτισε και ο Θωμάς Αγγελίνας τα δημοτικά έδρανα έπειτα από 9 χρόνια. «Δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα ήθελα, ίσως γιατί δε μου δόθηκαν οι ανάλογες θέσεις ή δεν ταίριαζαν οι συγκυρίες».
«Θα μου λείψουν όλα, όλοι και όλες από το δημοτικό συμβούλιο», είπε στη λιτή του τοποθέτηση ο Σάκης Αποστολόπουλος.




«Αν αν και μικρό το διάστημα που συμμετείχα, πιστεύω να συνέφερα τα μέγιστα», είπε ο Ηλίας Γραμματικόπουλος που αποτέλεσε την τελευταία είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από την παραίτηση του Πέτρου Τσαπαρόπουλου. Παρά τη σύντομη συμμετοχή του όμως, πρόλαβε και παρατήρησε τη μεγάλη αποχή των συμβούλων από τις συνεδριάσεις, καλώντας τους να συμμετέχουν, ενώ έκλεισε με την ευχή να υλοποιηθούν έργα, όπως ένα κολυμβητήριο.
«Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, που όπως είπε, αποφάσισε να αποχωρήσει, αλλά όχι από ενεργός πολίτης, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που του εμπιστεύθηκε τη θέση του αντιδημάρχου για 5 χρόνια.
Μάθημα ζωής χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Θανάσης Σιακαβάρας, που αποχαιρέτισε το Σώμα, αφού δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. «5 χρόνια δημοτικός σύμβουλος ήταν μάθημα ζωής και θα έπρεπε οι περισσότεροι νέοι να περνάνε από αυτές τις θέσεις για να πάρουν το βάπτισα του πυρός. Πήρα και έδωσα πολλά, δούλεψα από τη θέση που μου εμπιστεύθηκε ο δήμαρχος ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής και πιστεύω τα κατάφερα. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι και περήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι, πχ. το στήσιμο του Μουσικού Σχολείου».
Με θετικές και αρνητικές εντυπώσεις και με κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής αποχαιρέτισε ο Ζήσης Πατσίκας, που όπως είπε, ναι μεν δεν έλειψε κάτι στο δήμο αλλά ο πήχης δεν ανέβηκε. «Υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις λειτουργώντας χωρίς παρωπίδες αλλά με λογική. Σε επίπεδο διαχείρισης ο δήμος τα πήγε καλά, τα έφερε βόλτα, δεν έλειψε τίποτα, αλλά ο πήχης έμεινε σταθερός και κανείς δεν επιχείρησε να τον πάει πιο ψηλά. Τα οικονομικά είναι σε καλή κατάσταση αλλά σε επίπεδο έργου δεν είδαμε να ξεκινάει κάτι μεγάλο», ανέφερε, ενώ σχολίασε την επανάληψη των ίδιων θεμάτων στις συνεδριάσεις εδώ και χρόνια, για μεγάλα θέματα που ακόμα δεν έχουν βρει λύση και έκλεισε με την ευχή να χαρεί η νέα δημοτική αρχή τα εγκαίνια της γέφυρας Κούσιου και άλλα έργα, όπως αλλαγές στην πλατεία Ωρολογίου, αθλητικές εγκαταστάσεις, ασφαλτοστρώσεις κτλ που όπως είπε, έρχονται μόνο προεκλογικά στην ατζέντα και μετά ξεχνιούνται.
Με άρωμα... γυναίκας, που στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου τείνει να... εξατμιστεί, αποχαιρέτισε η Μαρία Παπαϊωάννου. «Να νικήσουμε εγωισμό και τον ατομισμό για να κάνουμε τη διαφορά. Μην υποκύψετε στην παραίτηση και μην εγκαταλείψετε την ελπίδα. Να υπερασπίζεστε τους αδύναμους. Κάθε θύελλα αρχίζει από μια μικρή σταγόνα, προσπαθήστε να είστε η σταγόνα», είπε πολύ ποιητικά.
Από την άλλη, σε ετοιμότητα και τα «πρωτάκια», οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, που παρακολούθησαν από τις θέσεις του κοινού τη συνεδρίαση, για να μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα.Αν και ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Μωυσιάδης τους κάλεσε να καθίσουν στα δημοτικά έδρανα, για να συνηθίζουν, μιας και για ακόμα μια φορά πολλά έμειναν κενά, προτίμησαν να παραμείνουν στις αρχικές τους θέσεις και να παρακολουθήσουν από απόσταση... ασφαλείας τους αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους.
Τους δημοτικούς συμβούλους που δε θα συνεχίσουν στη νέα σύνθεση του Σώματος, Νίκο Μωυσιάδη, Γιώργο Σοφιανίδη, Αντώνη Καγκελίδη, Διονύση Κουλουριώτη, Θωμαή Στιόκα, Νίκο Μαυροκεφαλίδη, Σοφία Ελευθεριάδου, Ηλία Γραμματικόπουλο, Ζήση Πατσίκα, Πετρούλα Παπαδίνα, Μαρία Παπαϊωάννου και Σάκη Αποστολόπουλο, αποχαιρέτισε και ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ευχαριστώντας τους για όσα πρόσφεραν.





 


2 σχόλια:

  1. Τι έγινε ρε παιδιά ο Κάκαρης και ο Τραπεζαλής χαθήκανε ; ούτε φωνή ούτε ακρόαση ; Τελικά ευτυχώς σε αυτή τη ζωή ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χάσαμε και τίποτα σημαντικό, μην τρελαθούμε κιόλας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ