Quantcast

http://picasion.com/

Μέγα θαύμα στα Πιέρια περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς

Ένα συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Αθανασίου βίωσε πριν από λίγες ημέρες οικογένεια σε χωριό των Πιερίων. Το θαύμα του Αγίου, διηγήθηκαν στον αρχιμανδρίτη Πορφύριο Μπατσαρά, ηγούμενο της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου - Σκήτη Βεροίας, ο ψάλτης και ο επίτροπος του Ιερού Ναού του χωριού και εκείνος με τη σειρά θέλησε να το μοιραστεί με τους πιστούς. Όπως περιγράφει στο κείμενό του, το θαύμα συνέβη τις ημέρες της εορτής της Αγίας Παρασκευής, με τη χάρη του Αγίου Αθανασίου να θεραπεύει την κόρη της οικογένειας από το τελικό στάδιο του καρκίνου. Περιγράφει αναλυτικά:

Μέγα θαύμα στα Πιέρια

Σε χωριό των Πιερίων, συνέβη το εξής.
Μάς το διηγήθηκαν ο ψάλτης και ο εκκλησιαστικός επίτροπος.

Την ημέρα, λοιπόν, της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου 2019, ήταν λειτουργός ο Άγιος Αθανάσιος. Η φράση αυτή σημαίνει ότι η λειτουργία τελέσθηκε στον ναό του Αγίου Αθανασίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ένας χωριανός ζήτησε την παλαιά εικόνα του Αγίου Αθανασίου και την πήρε. Σε όλα τα χωριά των Πιερίων συνηθίζεται να παίρνουν τα εικονίσματα, όταν έχουν κάποια ανάγκη. Στο Δάσκιο, για παράδειγμα, η Αγία Παρασκευή γυρίζει τα σπίτια των Δασκιωτών και στο χωριό και στην Βέροια, μέχρι την Θεσσαλονίκη φτάνει.

Ο κυρ Βασίλης λοιπόν είχε άρρωστη την θυγατέρα του, σε τελικό στάδιο. Πήρε τον Άγιο και τής τον πήγε. Και το κορίτσι σφιχταγγάλιασε με πολύν πόνο και πόθο τον Άγιο.

Αυτές τις ημέρες, βγήκαν τα αποτελέσματα.
Το κορίτσι είναι πεντακάθαρο από την κακιά αρρώστια.

Την ωραία αυτήν ιστορία την μάθαμε την Τρίτη, στις 13 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα τα ανακοίνωσαν οι συγγενείς στις 11 Αυγούστου 2019.

Οι Άγιοι απαντούν στα αιτήματά μας και γιατρεύουν τον ανθρώπινο πόνο.

13 σχόλια:

  1. Πόσα ψέματα ακόμα θα πει ο Πορφύριος για να τραβήξει κόσμο στο μοναστήρι κ στα Βουνοχωρια από τα οποία κατάγεται έλεος όταν άλλαξει συμπεριφορά τότε θα πηγαίνει κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω αν έχεις κάτι προσωπικό με τον συγκεκριμένο μοναχό. Μάλλον όμως βιαστικες να απαντήσεις στο άρθρο.
      Ίσως αν πρωτα έψαχνες και μαλιστα χωρις προκαταληψη τα όσα εξιστορει, να διαφωτιζες όλους μας για το συμβάν.
      Τέλος, καλό είναι να μιλάμε επώνυμα.

      Διαγραφή
    2. εσύ που δεν τολμάς να βάλεις το όνομά σου μιλάς. αν έρχεται κόσμος στον Άγιο Πρόδρομο, έλα να το δεις. Αλλά στοιχεία σαν εσένα καλόν είναι να μην πλησιάζουν. δεν έχεις θάρρος να γράψεις το όνομά σου και τολμάς να μιλάς;

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει μια προσπάθεια εδώ και κάποια χρόνια από συγκεκριμένους ανθρώπους για να δώσουν κάποιες "ιστορίες θρησκευτικού μύθου" στην περιοχή, προφανώς για συγκεκριμένους λόγους επισκεψιμότητας με τα όποια υλικά αποτελέσματα. Ας είμαστε προσεκτικοί με την όποια θεματολογία, διότι υπάρχουν συνάνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες σοβαρές ασθένειες και μπορεί να επηρεαστούν, με ολέθρια ίσως αποτελέσματα. Ας δώσουν διαφορετική κατεύθυνση στους "μύθους αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ολέθρια αποτελέσματα ποια μπορεί να είναι;

      Διαγραφή
    2. Τα ολέθρια αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι το να φήσει καπιος ασθανής τη θεραπεία του και να αρπάξει τις εικόνες. Ποιός θα αναλάβει τότε την ευθύνη ; Τόσο δυσκολο είναι να το καταλάβεις ;

      Διαγραφή
    3. ο ολέθριο αποτέλεσμα είναι το αλάθητο.

      Διαγραφή
    4. και αν το "ολέθριο αποτέλεσμα" φέρει το θάνατο ;

      Διαγραφή
    5. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεραπεία και εικόνες δεν πάνε μαζί. Δεν ξέρω κανέναν λόγω της σχέσης του με τη θρησκεία να αμφισβήτησε την αξία της θεραπείας σε κάποια ασθένεια που αντιμετωπίζει. Αυτή η συμπεριφορά ταιριάζει σε όσους παρασύρονται από κομπογιαννίτες πρακτικούς γιατρούς που υπόσχονται ίαση με χρήση ματζουνιών και αμφισβητούμενων μεθόδων. Αντίθετα η πίστη στο Θεό δίνει δύναμη σε όσους υποφέρουν, κάτι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

      Διαγραφή
    6. μην τα λες σε εμάς αυτά (συμφωνούμε), στον Πορφύριο να τα πεις, ο οποίος δεν αναφέρει τίποτα για θεραπεία στο δημοσίευμά του, αλλά μιλάει μόνο για το θαύμα και την μόνη διάσταση που αυτός επιθυμεί να δώσει. άλλος έχει προβλήματα με την επιστήμη και όχι εγώ.
      Ελπίζω να αντιλαβού .....

      Διαγραφή
    7. Πριν λίγο, σήμερα, 23 Αυγούστου, μάθαμε πως κάποιος ανώνυμος, στις 19 και στις 21 Αυγούστου, ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο γεγονός. εμείς ούτε μία φορά δεν μιλήσαμε γιά "θαύμα¨. μιλούμε γιά ίαση και θεραπεία. Αλλά μάς κάνει εντύπωση το ότι ΚΑΝέΝΑΣ δεν ζήτησε να μάθει πού συνέβη αυτό το γεγονός. ΚΑΝέΝΑΣ δεν ρώτησε να μάθει ποιός είναι ο εκκλησιαστικός επίτροπος και ποιός ο ψάλτης. Προφανώς εμείς δεν αναφέρουμε ονόματα και χωριό, γιατί ο κόσμος που πονάει θα τρέξει αμέσως στον Άγιο Αθανάσιο. Με τις αναφορές του ο ανώνυμος αδερφός δεν χτυπάει εμάς προσωπικά αλλά την πίστη του πονεμένου ανθρώπου και της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δίνει την παρηγορία των Αγίων. Αυτός ο κύριος (;) τί προσφέρει; Παρόντες στην συγκεκριμένη διήγηση είμασταν πέντε άνθρωποι. άρα όλοι είμαστε κατηγορούμενοι. Αυτός ο ανώνυμος που σχολιάζει τόσο αρνητικά κ εμάς προσωπικά και το γεγονός, ίσως να είναι πιό προσεκτικός στην συμπεριφορά του κ στον τρόπο που παρουσιάζεται. Ο Θεός να μάς ελεήσει.

      Διαγραφή
    8. Την λέξη Θαύμα στην δημοσίευσή μας την χρησιμοποίησαν άλλοι, δημοσιογράφοι, αναγνώστες, που αναδημοσίευσαν το γεγονός. Όχι εμείς. όποιος θέλει να εντυπωσιάσει. Εμείς ταπεινά αναφέραμε προς δόξαν Θεού και των Αγίων του ένα συγκεκριμένο και αδιαμφισβήτητο συμβάν

      Διαγραφή
  3. Για να πιστέψεις σε ένα θαύμα ή μια χριστιανική απόδειξη βαθιάς πίστης πρέπει να έχεις τον Θεό μέσα σου!!! Οσοι χριστιανοί έχουν πίστη αληθινή το κάνουν! Ο θΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ