Quantcast

http://picasion.com/

Ο βιασμός στην Ημαθία δεν είναι τόσο σπάνιος όσο νομίζεις – Αυτός ο χάρτης μπορεί να στο αποδείξει

Mε αφορμή τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που συγκλόνισε το πανελλήνιο φέτος το καλοκαίρι, ο χάρτης SexHarassMap όπου καταγράφονται οι επιθέσεις κατά των γυναικών σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφονται περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού, δολοφονίες και ρατσιστικές επιθέσεις γυναικών από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο αριθμός που προκύπτει από τις καταγγελίες έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, στον χάρτη, και στην Ημαθία υπάρχουν πολλά κρούσματα και ειδικότερα στους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. 
 
Δείτε τον χάρτη:


Με μαύρη ένδειξη καταγράφονται οι δολοφονίες, με βαθύ κόκκινο χρώμα οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού, με πορτοκαλί ένδειξη οι παρενοχλήσεις, με μωβ οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και με πράσινο οι «αμφισβητούμενες» δικαστικές αποφάσεις.

1 σχόλιο:

  1. Στη Βέροια υπάρχει καταγεγραμμένο μόνο ένα κρούσμα και σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ