Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δαγκωτό «Θάσος» ψηφίζουν οι Βεροιώτες

Η μαγεία των ελληνικών νησιών δε σταματά στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Το βορειότερο νησί του Αιγαίου έχει κλέψει λίγο από το γαλάζιο του Νότου, λίγο από το πράσινο του Βορρά, και πολύ από τις καρδιές όσων το επισκέπτονται. Σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά γραφεία, την φετινή σεζόν, η Θάσος θα
αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς για τους πολίτες της Βέροιας. Άλλωστε η κοντινή απόσταση του νησιού από την Ημαθία και τα λίγα χρήματα που χρειάζονται για το ταξίδι, κάνουν τους Βεροιώτες να καλοβλέπουν την συγκεκριμένη επιλογή ως την καταλληλότερη. Συνδυάζοντας λοιπόν τη γοητεία του ορεινού τοπίου, τις εξωτικές αμμουδερές παραλίες και τους όμορφους βοτσαλωτούς κολπίσκους με ήπια τουριστική ανάπτυξη χωρίς εξτραβαγκάντζες, είναι ο παράδεισος των οικογενειών, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και μικρές ρομαντικές εκπλήξεις για τα ζευγάρια.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν ημερήσιο γύρο, δύσκολα όμως θα την εγκαταλείψει αν δεν βουτήξει στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της και αν δεν απολαύσει την απογευματινή δροσούλα στα ορεινά παραδοσιακά χωριά της – το Καζαβίτι ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μακεδονίτικα στοιχεία. Από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του νησιού είναι τα δέντρα (κέδροι, βελανιδιές, ελιές, πεύκα) που ακουμπούν στις ατελείωτες παραλίες της. 


Στη Θάσο θα φτάσετε με καράβι που αναχωρεί από το πορθμείο Κεραμωτής της Καβάλας. Στη Θάσο θα συναντήσετε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Υπάρχουν ακρογιαλιές που θυμίζουν εξωτερικό, με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και δέντρα που φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, και καλύπτουν όλα τα γούστα. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τον Ποτό για το μπάνιο τους, μια παραλία 2 χλμ., καλά οργανωμένη, που προσφέρει και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Επίσης, πολύ γνωστή είναι και η παραλία στο Πευκάρι. Λίγο πιο πέρα συναντά κανείς το Ροσογκρεμό, μια αμμώδη πανέμορφη ακτή, άγνωστη σε πολλούς. 

Η Ψιλή Άμμος είναι μία ακόμη πανέμορφη παραλία της Θάσου, με ψιλή λευκή άμμο όπως χαρακτηριστικά δηλώνει το όνομά της. Ο οικισμός Αστρίδα έχει τη δική του ομώνυμη παραλία σ’ ένα γραφικό κόλπο και προσφέρεται για κολύμπι, περπάτημα και χαλάρωση, ενώ λίγο πιο πέρα, το Καλάμι, είναι ιδανικό για όσους ασχολούνται με το ψαροτούφεκο. Εντυπωσιακή εμπειρία αποτελεί το μπάνιο στην παραλία Λιβάδι, καθώς το τοπίο με τα ψηλά βράχια είναι άκρως επιβλητικό. Η Αλυκή και τα Λιμενάρια είναι δύο ακόμη παραλίες της νότιας Θάσου που αξίζουν πολύ, ενώ ο Παράδεισος μάλλον θα κλέψει τις καρδιές σας με τα τροπικά του χαρακτηριστικά. Στη δυτική πλευρά της Θάσου θα κολυμπήσετε στην Καλλιράχη και το Σωτήρα με τα ρηχά νερά που καθιστούν ασφαλείς τις δραστηριότητες και το παιχνίδι των μικρών φίλων, αλλά και στον απέραντο Πρίνο. 

Στη βόρεια Θάσο θα επιλέξετε ανάμεσα στο Ραχώνι, το Λιμένα, τη Χρυσή Άμμο, όπου θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε υπέροχες θάλασσες, αλλά θα απολαύσετε και τη λυτρωτική σκιά των πεύκων που φτάνουν τις περισσότερες φορές μέχρι τη θάλασσα. Αν έχουν ήδη πέσει στα χέρια σας φωτογραφίες από το μαγευτικό νησί της Θάσου στο βόρειο Αιγαίο, θα έχετε συνειδητοποιήσει την ατέλειωτη ομορφιά του τοπίου και τη δύναμη που ασκεί ο συνδυασμός του μπλε με το πράσινο στην παλέτα της φύσης, και άρα θα είστε έτοιμοι για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης ή και διασκέδασης στον ασύγκριτο αυτό προορισμό.

Δείτε φωτογραφίες από το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου:






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ