Quantcast

http://picasion.com/

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Παλαιά Μητρόπολη για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου, στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων
Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας. Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν ακόμη μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Στον Όρθρο έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Νικόλαος Χανουμίδης και κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος, ενώ στην Θεία Λειτουργία έψαλλε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλεπίου Συρίας, που φιλοξενείται στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού. Δείτε φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ