Quantcast

http://picasion.com/

Τάσος Μπαρτζώκας: Ψηλά στην ατζέντα Οικογένεια και Νέοι - Οι προτάσεις της ΝΔ

Στον δημόσιο διάλογο τίθενται συχνά τα προβλήματα της Παιδείας, της οικογένειας, των νέων, όλοι - ή οι περισσότεροι - συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και λύση, αλλά το θέμα είναι πως και υπό ποιο πρίσμα θα υπάρξουν οι λύσεις που θα προστατέψουν την οικογένεια και θα δώσουν προοπτική στους νέους. Εμείς στη ΝΔ, αλλά και εγώ προσωπικά, αυτά τα θέματα αυτά τα έχουμε ψηλά στην ατζέντα. Ας μιλήσουμε όμως με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να γνωρίζουν όλοι ανοιχτά τι προτείνουμε και για τι θα παλέψουμε την επόμενη μέρα.

Οι δεσμεύσεις μας:

Οικογένεια
• Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
• Αύξηση αφορολόγητου ορίου κατά €1.000 για κάθε παιδί.
• Επαναφορά επιδομάτων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018
• Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού
• Επέκταση ωραρίου παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές
• Ενίσχυση ολοήμερων σχολείων, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.
• Επιλογή χρόνου χρήσης άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας από τις ίδιες τις εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν

Στήριξη νέων
• Αύξηση κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομία (Αν η οικονομία αυξάνεται με 3%, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται με 6% κ.ο.κ.)
• Άμεση σύνδεση πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Τα πτυχία θα αποκτήσουν αντίκρισμα.
• Στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πολλές και καλές δουλειές.
• Κίνητρα στους επιχειρηματίες να διανέμουν τα κέρδη τους και στους εργαζομένους προστατεύοντας πάντα τα δικαιώματά τους, με συνδυασμό φορολογικών κινήτρων και αυστηρών ελέγχων.

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις της ΝΔ που θα κληθούμε να υποστηρίξουμε όσοι κληθούμε να συμμετάσχουμε στην βουλή και την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Δεν είναι όλα εύκολα ή αυτονόητα, θα χρειαστούν σε πολλές περιπτώσεις αγώνες και να «σπάσουν» αυγά, απέναντι σε κατεστημένα ή άλλες δυσκολίες.

Για αυτό θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή και δυναμική εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να είναι άνθρωποι με όρεξη, κατάρτιση και αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Για μια νέα Ημαθία, για μία νέα Ελλάδα, για μία νέα πατρίδα για εμάς και τα παιδιά μας, για την Ημαθία και την Ελλάδα που ονειρευόμαστε…

Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε μια σοβαρή απόφαση. Να είστε όλοι εκεί!

Τάσος Μπαρτζώκας
Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ