Quantcast

http://picasion.com/

Μετράει ζημιές από το μπουρίνι η Βέροια

Ξήλωσε δέντρα, δρόμους, κεραίες και τέντες - Χωρίς ρεύμα δρόμοι και σπίτια - Επί ποδός η Πυροσβεστική
Καταστροφικό ήταν το μπουρίνι που σάρωσε την Ημαθία λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 10/7, με πολλές ζημιές, πλημμύρες και διακοπές ρεύματος. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής «έσπασε» από πολίτες που ζητούσαν να επέμβει για πλημμύρες, απεγκλωβισμούς από ασανσέρ και αμέτρητες πτώσεις δέντρων σε όλο το νομό. Τα οχήματα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής τρέχουν ασταμάτητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν άμεσα όλα τα περιστατικά.

Μέσα στην πόλη της Βέροιας, οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να καθιστούν δύσκολη την κίνηση των οχημάτων και σχεδόν αδύνατη την κίνηση των πεζών. Μάλιστα, το ισχυρό μπουρίνι ξήλωσε κεραία από ταράτσα πολυκατοικίας και την έριξε στη Μητροπόλεως!

Σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη έσπασαν δέντρα από το δυνατό αέρα που συνόδευε αρχικά την ισχυρή νεροποντή, κόβοντας καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα. Εκατοντάδες οι πτώσεις δέντρων και εκτός πόλης, που σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και οχήματα, ενώ απέκλεισαν και δρόμους.

Στην οδό Πιερίων τα νερά έσπασαν ξήλωσαν κομμάτια από την άσφαλτο μπροστά από την Alpha Bank. Η ίδια εικόνα και σε πολλά άλλα σημεία του οδικού δικτύου τόσο μέσα στη Βέροια όσο και σε όλο το νομό. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τις πτώσεις δέντρων στη Μ. Αλεξάνδρου και στον πεζόδρομο της Κοντογεωργάκη, ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί, καθώς όπως μας ενημέρωσε η Πυροσβεστική, οι κλήσεις μόνο για πτώσεις δέντρων είναι δεκάδες. Δείτε φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ