Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μεγαλώνει και επεκτείνεται το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας

21-25/8 με περισσότερους από 30 Συλλόγους από Βέροια, Ελλάδα και εξωτερικό
Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο δήμος Βέροιας, από τις 21 έως και τις 25 Αυγούστου. Με αφορμή τη διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η συμμετοχή συλλόγων, όχι μόνο εκτός Βέροιας αλλά και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, υλοποιώντας βήμα - βήμα έναν από τους στόχους της διοργάνωσης, να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Φέτος, στους ρυθμούς του φεστιβάλ θα «χορέψουν» παραδοσιακά η πατρίδα, ο Διαβατός, ο Προμηθέας, το Σέλι αλλά και το μπάσκετ της Ελιάς, όπου και θα πραγματοποιηθεί η λήξη του φεστιβάλ.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλης Λυκοστράτης και τα μέλη Παύλος Σαρημιχαηλίδης, Στάθης Βακάλης, Πετρούλα Παπαδίνα, Σάκης Σταυρίδης, Βαγγέλης Μητρόπουλος και Κώστας Τοπαλίδης.
Στο περσινό μοτίβο θα πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ, με τη συμμετοχή δηλαδή συγκροτημάτων και από το εξωτερικό, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας. «Για εμάς είναι σημαντικό το ότι το Φεστιβάλ έγινε θεσμός. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο ενθαρρυντική που έγινε για εμάς δικαίωμα και υποχρέωση να το συνεχίσουμε. Ο κόσμος γνωρίζει την παράδοση και την ιστορία του και τη χρειάζεται αλλά θέλει να γνωρίσει και ξένες παραδόσεις», είπε κλείνοντας, ευχόμενος καλή διασκέδαση στον κόσμο.

23 σύλλογοι από το δήμο Βέροιας - Σύλλογοι από Ελλάδα και εξωτερικό
Σε κάποιες μικροαλλαγές που θα έχει το φετινό φεστιβάλ αναφέρθηκε αρχικά ο Βασίλης Λυκοστράτης, αλλαγές που οφείλονται κυρίως στις πολλές συμμετοχές συλλόγων. Για το λόγο αυτό και επειδή δε χωρούσαν όλοι οι σύλλογοι στις 4 ημέρες, την πρώτη μέρα εκτός από την παρέλαση και την έναρξη του φεστιβάλ, θα υπάρξουν και χορευτικά. Επίσης, την τελευταία ημέρα, το φινάλε θα γίνει στο μπάσκετ της Ελιάς.
Από το δήμο Βέροιας συμμετέχουν 23 σύλλογοι που θα χορέψουν Τετάρτη με Κυριακή, ενώ περιμένουμε άλλους 5-6 συλλόγους από Ελλάδα, όπως Κομοτηνή, Αλμωπία, Πάτρα και Κοζάνη και άλλους 3-4 συλλόγους από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ολλανδία και ίσως Γερμανία. 

5 σημεία του δήμου Βέροιας και φινάλε στην Ελιά
Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 διαφορετικά σημεία του δήμου Βέροιας. Την πρώτη μέρα στην Πατρίδα, τη δεύτερη στο Διαβατό, την τρίτη στον Προμηθέα, την τέταρτη στο Σέλι και την τελευταία ημέρα, την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση λήξης θα ξεκινήσει από την πλατεία Δημαρχείου μέχρι το μπάσκετ της Ελιάς, όπου και θα γίνει το φινάλε. «Αποφασίσαμε να γίνει στο μπάσκετ της Ελιάς το φινάλε, για να ικανοποιήσουμε τον πολύ κόσμο, λόγω χωρητικότητας και αμφιθεατρικότητας», σημείωσε ο κ. Λυκοστράτης, καλώντας τον κόσμο, τους εθελοντές και τους χορηγούς να στηρίξουν την εκδήλωση.
«Ξεκινήσαμε με μικρά βήματα και έδειξε πως βήμα βήμα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ο δήμος και οι πολιτιστικοί σύλλογοι το αγκάλιασαν, κάτι που το αποδεικνύει και ο αριθμός (23) των συλλόγων του δήμου που δήλωσαν συμμετοχή», ανέφερε ο Παύλος Σαρημιχαηλίδης.
Στις δυο πετυχημένες παράλληλες εκδηλώσεις του περσινού φεστιβάλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια και τα περίπτερα των συλλόγων, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μητρόπουλος, που όπως είπε κάτι ανάλογο θα συμβεί και φέτος. «Παράδοση δεν είναι μόνο οι χοροί», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως φέτος όλα θα είναι ακόμα πιο οργανωμένα.
«Φτάσαμε αισίως στην τέταρτη χρονιά, ενός θεσμού που εξελίσσεται σε 5 μέρες κεφιού, γιορτής και χαράς», ανέφερε η Πετρούλα Παπαδίνα, που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον κ. Λυκοστράτη για τη συμμετοχή της στην επιτροπή, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «κινηθήκαμε χωρίς παραταξιακές διακρίσεις σε μια λογική που θεωρείται δείκτης πολιτισμού και ηθικού επιπέδου».
«Ίσως η μοναδική εκδήλωση που συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι. Αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο και αυτό που κάνουμε είναι πολιτισμός και όχι ανταγωνισμός. Η συμμετοχή συγκροτημάτων από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κουλτούρα των άλλων λαών, κάτι που είναι κέρδος για όλους μας», ανέφερε ο Σάκης Σταυρίδης.
«Φτάσαμε στο 4ο φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία και εύχομαι οι επόμενοι που θα αναλάβουν μετά από εμάς, να έχουν την ίδια επιτυχία», ευχήθηκε ο Στάθης Βακάλης.
 


«Η επιτυχία του φεστιβάλ είναι δεδομένη όταν διοργανώνεται από έναν δήμο τόσο πλούσιο σε πολιτισμό. Θα πρέπει να το εμπλουτίσουμε και με άλλες δράσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, όπως θεατρικά σχήματα», σημείωσε ο Κώστας Τοπαλίδης. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ