Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ - Θα μείνεις Βέροια; Ζακέτα να πάρεις!

Από τα ορεινά της Βέροιας, στη Μονμάρτη και από jazz και Τσιτσάνη... hiphop-άρουμε στην Ελιά!
Προερχόμενη από μια κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη Εύηχη Πόλη, η ΚΕΠΑ παρουσίασε το 
μεσημέρι της Παρασκευής 12/7 το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Και επέλεξε να το κάνει από τα ψηλά και τα δροσερά της Βέροιας, από τη Ραχιά και την αυλή του «Παλιό Ποδήλατο», δίνοντάς μας μια γεύση για το τι μας περιμένει στις θερινές της δράσεις. Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου.
Δράσεις που θα δροσίσουν ψυχικά (και σωματικά θα συμπληρώσουμε) τους Βεροιώτες και θα δώσουν άλλη νότα στο καλοκαίρι μας, χαρακτήρισε τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ ο πρόεδρος Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Με την ευχή να μην ξαναζήσει η χώρα μας άλλα τραγικά γεγονότα, να ανακουφιστούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, αλλά και να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν, ξεκίνησε ο κ. Ακριβόπουλος, κάνοντας παράλληλα και έναν μίνι απολογισμό της Εύηχης Πόλης, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι η ικανοποίηση και η ανταπόκριση του κόσμου.
«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε τα Φεστιβάλ όλο και καλύτερα, έχοντας δίπλα μας ανθρώπους για επικίνδυνες αποστολές! Εύχομαι όποιοι και αν είναι στην επόμενη Διοίκηση της ΚΕΠΑ να κινηθούν στη λογική να διατηρήσουν ότι ωραίο έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο από εμάς όσο και από τους προκατόχους μας και να διανθίσουν το πρόγραμμα με ακόμα πιο ωραίες εκδηλώσεις», είπε κλείνοντας ο κ. Ακριβόπουλος.

Το θερινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει από το πάρκο των Αγίων Αναργύρων, όπου μέχρι και τις 17/7 και κάθε βράδυ στις 21:00 θα προβάλλονται, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες του ιταλικού, ισπανικού, αργεντίνικου, κολομβιανού και κουβανικού κινηματογράφου. 

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21:00, ανεβαίνουμε στο Ξηρολίβαδο, στην πλατεία, για να ακούσουμε, να χορέψουμε και να... ζεσταθούμε, με τη Μπάντα Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη. Μια εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρολιβάδου. Είσοδος ελεύθερη - Μπουφάν απαραίτητο!

Τη σκυτάλη παίρνουν, το τριήμερο 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου, το γυναικείο ρεμπέτικο σχήμα «Άγγελοι του Τσιτάνη», την Μαριάνα Βογιατζή στο μπαγλαμά και το τραγούδι, την Ελένη Νοταρίδου στα κρουστά και το τραγούδι και τη Λένα Τσαμπάζη στην κιθάρα και το τραγούδι, με τρεις δωρεάν συναυλίες σε τρία διαφορετικά σημεία στη Βέροια, κάποια μάλιστα που τα λες και ασυνήθιστα. 
- Τρίτη 30/7 στα Παπάκια
- Τετάρτη 31/7 στον Προμηθέα
- Πέμπτη 1/8 στα Τενεκετζίδικα

Θα μείνεις στη Βέροια 9 με 13 Αυγούστου; Ζακέτα να πάρεις!
Καλοκαίρι χωρίς γλέντι και πανηγύρι δε γίνεται και όσοι θα μείνουν Βέροια την περίοδο 9 με 13 Αυγούστου, θα χορέψουν, θα γλεντήσουν, θα μαζέψουν και δροσιά που θα τη ζήλευαν πολλοί, καθώς η περιοδεία της ΚΕΠΑ στα ορεινά του δήμου Βέροιας επαναλαμβάνεται και φέτος, αυτή τη φορά με τους «Γιαγκίνι» (έντονο ερωτικό πάθος). Φέτος σειρά για γλέντι παίρνουν άλλα 5 ορεινά χωριά του δήμου Βέροιας, που θα μας υποδέχονται κάθε βράδυ στις 21:00. Σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Είσοδος ελεύθερη. Ζακέτα απαραίτητη!
- Παρασκευή 9/8 Γεωργιανοί
- Σάββατο 10/8 Σφηκιά
- Κυριακή 11/8 Ασώματα
- Δευτέρα 12/8 Τρίλοφος
- Τρίτη 13/8 Καστανιά

Σειρά έχουν οι έφηβοι -και όσοι νιώθουν έφηβοι- αλλά και οι νέοι της Βέροιας, με το Φεστιβάλ «Μουσική Εφηβεία» στις 6 Σεπτεμβρίου στο μπάσκετ της Ελιάς. Φέτος θα hiphop-άρουμε με «12ο Πίθηκο» και support τοπικά συγκροτήματα.

Τέλος, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, η Βέροια γίνεται Μονμάρτη το πρωί και Jazz το βράδυ! «Μικρό Παρίσι» και «Jazz Festival», δύο φεστιβάλ που θα τρέξουν παράλληλα τις τρεις παραπάνω ημέρες. 
Το εμπορικό κέντρο της πόλης θα μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, γεμάτο γιορτινά φώτα, όμορφες μελωδίες, πλανόδιους καλλιτέχνες και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εικαστικούς, παγωτά, ενώ τα βράδια θα ακούγονται από διάφορα σημεία της Βέροιας jazz μουσική, από υπαίθριες συναυλίες με την επιμέλεια της συντοπίτισσάς μας Χριστίνα Συριοπούλου», ανέφερε η κ. Καραγιαννίδου.

Υπομονή για το Άλσος... έχουμε όμως κάποια σίγουρα!
Σχετικά με το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών στο Άλσος, λόγω των εκλογών το πρόγραμμα έχει ανατραπεί, καθώς αναβλήθηκαν κάποιες παραστάσεις. Υπομονή λίγες ημέρες για την οριστικοποίηση και ανακοίνωση του τελικού προγράμματος, με Μαραβέγια, Μποφίλιου, Αρατή Κατιμέ, Βερβερίτσα, Λωξάνδρα και Μαρία Πενταγιώτισσα να είναι στα σιγουράκια! Και φυσικά την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη να ανεβαίνει στις 17/7 στο Άλσος. Εισιτήρια προπωλούνται. 






1 σχόλιο:

  1. Παιδιά μας λείπει ο Καμπούρης.....που είναι να μας οργανώσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ