Quantcast

http://picasion.com/

Το Κέντρο Συμβουλευτικής στο πλευρό των προσφυγοπούλων της Αγίας Βαρβάρας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουλίου συνάντηση με γυναίκες προσφύγισσες, διαμένουσες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, σε συνεργασία με τους φορείς που
δραστηριοποιούνται στην εν λόγω δομή. Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης που απευθύνονται και στις ίδιες. Η συνάντηση είχε, ακόμη, ως στόχο τον προγραμματισμό για τη δημιουργία ομάδων γυναικών προσφυγισσών, με σκοπό την ενδυνάμωση και τη στήριξη τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τα αιτήματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου τόνισε πως ότι «παρά τις διαφορές (διαφορετικό πολιτισμικό και γλωσσικό background, διαφορετικές εμπειρίες κλπ) υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κοινό σημείο: όλες είμαστε γυναίκες, που βιώνουμε ή μπορεί να βιώσουμε διακρίσεις ή απειλή διάκρισης ή/και επίθεσης, και είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την κοινότητα των χαρακτηριστικών μας, ώστε να αναπτύξουμε τις δυνατότητες μας, να διερευνήσουμε τα ταλέντα και τα ισχυρά μας σημεία και να εξελιχθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ