Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και πιπεριές... να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Το πόσο ταιριάζουν γευστικά φέτα και πιπεριές, σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει σε κάποιο μπουγιουρντί ή χωριάτικη σαλάτα. Το πόσο απογειώνεται η γεύση όταν ψηθούν μέσα στην «κοιλίτσα» του καλαμαριού, παρέα με ντοματούλα και μυρωδικά... θα το ανακαλύψετε μόλις μαγειρέψετε τη συνταγή που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Καλαμάρι γεμιστό με φέτα και πιπεριές λοιπόν, μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Δείτε τα υλικά:

Υλικά 
• 4 μεγάλα καλαμάρια 
• 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
• 2 φλ. φέτα τριμμένη
• 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας. Αφαιρούμε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Εκεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας : πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια κατά τα ¾. Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με λίγο νεράκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 20-25΄.

Tips: Μπορούμε να ψήσουμε τα καλαμάρια μας και στη σχάρα, να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε (θα είναι προτιμότερο σκληρά τυριά ώστε να μην λιώνουν εύκολα), αντί για τομάτα λιαστή τομάτα, ή να προσθέσουμε ελιές. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μια ελαφριά σάλτσα τομάτας και να περιχύσουμε στο τέλος από πάνω.

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ