Η αξία του σπερμοδιαγράμματος στην ανδρική γονιμότητα

Γράφει ο Πέτρος Λ. Θεμελής, Ιατρός - Μικροβιολόγος
Η υπογονιμότητα, η αδυναμία δηλαδή ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να τεκνοποιήσει έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς αντισυλληπτική προστασία, φέρνει τη χώρα μας στις
πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών με τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας της Ε.Ε. με ποσοστό 17%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 40% των προβλημάτων που δημιουργούν τα προβλήματα τεκνοποίησης οφείλεται αποκλειστικά στη γυναίκα, το 30% στον άνδρα, το 20% και στους δύο και ένα ποσοστό 10% σε ανεξήγητους λόγους.

Τον ακρογωνιαίο λίθο της εργαστηριακής αξιολόγησης της ανδρικής γονιμότητας, αποτελεί η ανάλυση σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα), μιας και τα αποτελέσματα της θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του θεράποντος ιατρού , για την κατάλληλη θεραπεία γονιμότητας που πρέπει να ληφθεί.

Έως τώρα, ο ιατρός που αξιολογούσε τόσο τις ποσοτικές, όσο και τις ποιοτικές ιδιότητες του σπέρματος αλλά και άλλες παραμέτρους, είχε στη διάθεση του τη μικροσκόπηση για την καταγραφή και την ανάδειξη των τυχόν προβλημάτων.

Κατανοώντας το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της κατάστασης αλλά και τις σημαντικές ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της, που επιβάλλουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωστή εξατομικευμένη διάγνωση, στα Ιατρεία μας , έχουμε πλέον στη διάθεση μας τον εξελιγμένο αυτόματο αναλυτή σπέρματος SFA- 500, BIOLA της VACTRO.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε απόλυτη ακρίβεια, αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και αντικειμενική παρατήρηση των παραμέτρων του κάθε δείγματος, ξεπερνώντας και το «μάτι» του πλέον εμπειρότερου ερευνητή, ενώ θα υπάρχει στη διάθεση σας ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) , όπου θα διαφαίνονται η μορφολογία και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Δείτε το βίντεο:
*Πέτρος Λ. Θεμελής
Ιατρός - Μικροβιολόγος


- Βέροια Μ. Αλεξάνδρου 31
τηλ. 2331029723
- Μακροχώρι Αριστοτέλους 133β
τηλ. 2331505088

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιατρείου
www.viopathologosthemelispetros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ