Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός στα Σκόπια: «Ποτέ Βόρεια - Μόνο Μακεδονία»

Υποδοχή ομάδας εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο
Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε
πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας. Το «Ποτέ «Βόρεια - Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».


Προηγήθηκαν δηλώσεις του αρχηγού της «Βαρντάρ» σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

Η συγκέντρωση στην πλατεία «Μακεδονίας» των Σκοπίων, σημαδεύτηκε και με έντονα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας, όπως: «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’» που φώναζαν επί ώρες ρυθμικά οπαδοί της «Βαρντάρ», προκαλώντας αντιδράσεις Αλβανών αξιωματούχων.

Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο γρήγορα ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ, που παραβρέθηκε φορώντας μπλούζα της «Βαρντάρ», αποχώρησε από την εκδήλωση μετά από αποδοκιμασίες του πλήθους, μια και είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία». Να σημειωθεί πως στα μέσα Ιουνίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις σε Σκόπια και Ελλάδα.

Δείτε βίντεο: Σκόπια: Υποδοχή ομάδας εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο με σύνθημα «Ποτέ Βόρεια - Μόνο Μακεδονία»




Πηγή

3 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΣΤΟ «ΒΟΡΕΙΟΣ» ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
    Πρός Θεοῦ νά μή παρασυρώμεθα καί ἀυτο-ἐξευτελιζώμεθα ἐπιζητῶντας νά προσθέτουν οἱ μετηλλαγμένοι Βούλγαροι τό «Βόρειος». Ἡ ἔμμεσος προσχώρησις στό ἄγος τῶν Πρεσπῶν εἶναι ἐξ ἴσου προδοτικὴ καί ἐπικίνδυνος. Μποϋκοτάζ σέ κάθε κανάλι, ἱστολόγιο, ἐφημερίδα κ.τ.ὅ. πού ἀποκαλεῖ τά γυφτοσκόπια ὡς Βόρειο Μακεδονία. Ἐξοστρακισμός κάθε ραγιᾶ ἢ προδότη πού τό πράττει. Ἂν τό εἴχαμε κάνει μέ τό λιγώτερο ἐγκληματικό, πλὴν ἐπίσης προδοτικό ΠΓΔΜ τοῦ ἀσυγχώρητου Ἀνδρέα Παπανδρέου, δέν θά φτάναμε σήμερα στό σημεῖο νό λογίζεται «ἐθνική» γραμμή ἡ γνώμη τοῦ Δρακουμέλ, τῆς Παπαρρήγωφ καί τῶν λοιπῶν Συριζαίων δοσιλόγων. Τό σιωνιστικὸ σχέδιο θά βγῇ στράφι καί τό νεοκομιτατζήδικο μόρφωμα θά διαλυθῇ - εἶναι θέλημα Θεοῦ. Θά εἶναι κρῖμα ὅμως ἐν τῷ μεταξὺ νά καταπιοῦμε τήν προδοσία._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ.
    ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΥΚΟΛΟΙ" ΚΑΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικοί μας εθνικιστές που τρώνε το σανό βρίζουν την συμφωνία από εδώ, οι δικοί τους εθνικιστές λένε τα ίδια από εκεί...και νομίζουν ότι και οι δύο έχουν δίκιο τελικα πράγμα πρακτικά αδύνατο - αλλά ποτέ νοιάστηκε ο εθνικισμός για γεγονότα και λογική ;

    Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το ποσό επωφελής για την χώρα μας είναι η συμφωνία και πόσο σε εναρμόνιση με τις ελληνικές θέσεις εδώ και δεκαετίες. Και ας συνεχίσουν οι αγράμματοι να ταιριάζουν υστερικά και από τις δύο πλευρές - μερικοί να γράφουν και στην καθαρεύουσα προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο γέλιο στην προσπάθεια τους να κρύψουν τα γελοία αβάσιμα εθνικιστικά ντελιρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ