Την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου υποδέχθηκε η Βέροια

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, την Τρίτη 25 Ιουνίου το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο της Βεροίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Την Τιμία κάρα που μετέφερε αντιπροσωπεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Στη συνέχεια η τιμία κάρα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας, όπου τελέστηκε Δοξολογία παρουσία των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που βρίσκονται στη Βέροια για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο των ΚΕ΄ Παυλείων «Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο», το οποίο αρχίζει τις εργασίες του αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, με την άδεια και την ευλογία του οποίου η τιμία κάρα μεταφέρθηκε προς ευλογία του πιστού λαού της Ημαθίας καθώς και στους Ιερείς, οι οποίοι την μετέφεραν με πρώτο τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, ο οποίος ανέγνωσε και το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Η τιμία κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση των πιστών μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου και θα τελεστούν πλήθος Ιερών Ακολουθίων σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Δείτε φωτογραφίες:












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ