Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεργασία της Βέροιας με την Dongcheng της Κίνας

Σημαντικές επαφές έχει ο Δήμος Βέροιας με τον ιστορικό Δήμο Dongcheng του Πεκίνου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με την προοπτική υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Η περιοχή Dongcheng ουσιαστικά αποτελεί το ιστορικό κέντρο του Πεκίνου και περιλαμβάνει την Παλιά Πόλη και τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της κινεζικής πρωτεύουσας, όπως η Απαγορευμένη Πόλη και ο Ναός του Ουρανού, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έτσι, στη βάση της ιστορικότητας των δυο περιοχών και των σπουδαίων μνημείων που διαθέτουν αναπτύχθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για την επίσημη συνεργασία των δυο δήμων στα πεδία του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου.

Ήδη αντιπροσωπείες των δύο Δήμων έχουν επισκεφτεί το Πεκίνο και τη Βέροια αντίστοιχα, έχοντας προχωρήσει σε προτάσεις γύρω από τους τομείς πιθανής συνεργασίας.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Δήμου Dongcheng προτίθεται να επισκεφτεί τη Βέροια, προκειμένου να υπογραφεί το επίσημο σύμφωνο μεταξύ των δύο πόλεων.

Το εν λόγω σύμφωνο συνεργασίας, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:

-Ενθάρρυνση του τουρισμού μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών στις καλύτερες εφαρμοσμένες πρακτικές στον τουρισμό.

-Ανάπτυξη προγραμμάτων για την ανταλλαγή τουριστικών πληροφοριών.

-Προώθηση τουριστικών πληροφοριών σχετικών με τα Μνημεία Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται στις δυο πόλεις.

-Ενθάρρυνση των τουριστικών ροών μεταξύ των δυο περιοχών.

-Ανταλλαγή πληροφοριών και συμμετοχή με αντιπροσωπείες σε τοπικές γιορτές και σε εκδηλώσεις στους τομείς παράδοσης, θρησκευτικής κληρονομιάς, εκπαίδευσης, μουσικής και θεατρικής τέχνης, επιστημών και αθλητισμού.

- Ενθάρρυνση των επαφών μεταξύ των επιχειρηματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων που εδρεύουν στους δύο Δήμους.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο Δήμαρχο, μια πολυκατοικία το χρόνο από τον ιστορικό Δήμο Dongcheng του Πεκίνου να έρχεται για τουρισμό μας αρκεί . Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ