Quantcast

http://picasion.com/

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» για το νομό Ημαθίας, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 20/6 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της Ελιάς. Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση των υποψηφίων ανέλαβε ο
συντονιστής της Ν.Ε. Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος, που κατά τον χαιρετισμό του είπε πως στόχος είναι η ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, ενώ τα βιογραφικά των υποψηφίων παρουσίασε η Βαρβάρα Σαράντη. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι υποψήφιοι, Χρήστος Αντωνίου, Στέργιος Καλπάκης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Εύη Παπαγιαννούλη και Άγγελος Τόλκας, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο έργο, τις παρεμβάσεις και τα όσα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της διακυβέρνησής του, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να του δώσει άλλη μια τετραετία για να ολοκληρώσει το έργο του.
Πιο κρίσιμες από ποτέ, χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ο Χρήστος Αντωνίου, που όπως είπε είναι αναμέτρηση της προόδου με την ακραία συντήρηση και στις οποίες πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες, ζητώντας από τα στελέχη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν στον κόσμο το πρόγραμμα του κόμματος, ένα πρόγραμμα που όπως είπε, θα οδηγήσει τον κόσμο στο δρόμο της σιγουριάς και της αισιοδοξίας.
Κατώτερο των προσδοκιών χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο Στέργιος Καλπάκης, που όμως γέννησε μηνύματα και όχι διλήμματα. Εξού και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές, όπως ανέφερε. Για τη ΝΔ είπε πως έχει ατζέντα με αντικοινωνικό χαρακτήρα, προχωράει σε διαψεύσεις μπροστά στον κίνδυνο της κατακραυγής και κρύβεται σε όλη την προεκλογική περίοδο, με ενδεικτική την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για bedate. Τέλος, δήλωσε πως αν εκλεγεί, θα είναι η φωνή της νέας γενιάς του τόπου μας, μιας γενιάς που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό, καλώντας τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ νικητήρια δύναμη.
Δεν ξεχνάμε ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια, διέλυσαν την κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία», είπε αρχικά η Φρόσω Καρασαρλίδου, λέγοντας στη συνέχεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια κοινωνία συντρίμμια, έκανε όμως βήματα σε όλους τους τομείς, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έκανε προσπάθειες ανάταξης της δημόσιας υγείας, τον ΕΦΚΑ, την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα κτλ. «Κάναμε ότι μπορούσαμε και όχι ότι θα θέλαμε, μέχρι να έρθει η έξοδος από τα μνημόνια και στην προσπάθεια να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές μας. Ζητάμε μια νέα 4ετία. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση να δώσουμε τη μάχη των μαχών», είπε κλείνοντας.
Στα αποτελέσματα των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και ο Γιώργος Ουρσουζίδης, καταλήγοντας πως ανακτήσαμε το χαμένο έδαφος. Έκανε αναφορά στους τρεις βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και που ο ίδιος είχε στο μυαλό του στην αρχή της 4ετίας, να αποφύγει η χώρα τη χρεωκοπία, να εξασφαλιστεί η σύνταξη, να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία. «Νομίζω πως τα καταφέραμε», σχολίασε, ενώ είπε πως οι προοπτικές ανοίγονται μέσα από τις εκλογές και η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί, ενώ δήλωσε πως θα είναι παρόντες, από οποιαδήποτε θέση τους κατατάξει ο λαός.
«Κατά την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αποκαταστάθηκαν πλήρως οι πληγές, έγιναν όμως μικρά βήματα για την αποκατάσταση μεσαίων στρωμάτων», είπε αρχικά η Εύη Παπαγιαννούλη, ζητώντας στη συνέχεια τη νωπή λαϊκή εντολή για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες ελαφρύνσεις. Τέλος, αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά του πολιτικού, εντιμότητα, γείωση με την κοινωνία, ανιδιοτέλεια κ.α., δεσμεύτηκε για όλα σε περίπτωση εκλογής της.
Στη διαφορά προοδευτικών και συντηρητικών κυβερνήσεων αναφέρθηκε ο Άγγελος Τόλκας, μέσω του τρόπου που διαχειρίστηκε η χώρα το προσφυγικό, λέγοντας πως σταθήκαμε πρότυπο στο θέμα των προσφύγων, ακόμα και στην Ημαθία, στηρίζοντας δυο δομές. Στη συνέχεια ανέφερε τρία παραδείγματα, γιατί ο λαός πρέπει να πει όχι στη Νέα Δημοκρατία, ορμώμενος από πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε στη βαθιά ταξική διαίρεση που πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ και στον διαχωρισμό της κοινωνίας, στη στέρηση μηχανολογικού εξοπλισμού από τα δημόσια νοσοκομεία και τις δηλώσεις του για την εργασία, το 7ήμερο και το υπεροκτάωρο, λέγοντας πως εύχεται έναν καπιταλισμό Ασίας για τη χώρα μας.
Σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την προσπάθεια ανατροπής του, είπε πως «πηγαίνουμε σε μια άδεια κάλπη και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει. Έχουμε κάθε λόγο και δύναμη να παλέψουμε και να είμαστε νικητές απέναντι σε μια αυταρχική, ρατσιστική και ακραία δεξιά», είπε ενώ κάλεσε τους προοδευτικούς συμπολίτες του να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες της περιοχής μας και να μην αφήσουν στη Νέα Δημοκρατία τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται.
Δείτε φωτογραφίες: 


































10 σχόλια:

  1. 7 Ιούλη,τροπικό μαύρισμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κλαίς μετά...

      Διαγραφή
    2. .....και μετα θα βγαλετε κερατα....διοτι με τους αλλους Κεραταδες θα εισθε....εκτος αν εισθε ηδη βολεμενοι και με μαυρο αρκετο...

      Διαγραφή
  2. .....δεν έχουν κανένα μέλλον πλέον.....ο κόσμος πήρε το μάθημα τι θα πει αριστερά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ ρε παιδιά ; το ΠΑΣΟΚ βλέπω στο πάνελ και στις καρέκλες, τι έγινε δεν τελείωσε η μεταγραφική περίοδος ; η προετοιμασία των ομάδων άρχισε για το νέο πρωτάθλημα.
    Τον Κάκαρη δεν βλέπω που χάθηκε αυτό το παιδί, αυτόν θέλουμε για Βουλευτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Μαυρογιαλούρος'' έρχεται...!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Ιουλη μαυριζεις καλυτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκυθρωπα πρόσωπα,χωρίς χαμόγελο.Μετα την ανακοίνωση των αποτελεσματων πως θα είναι δλδ ? Θα αισθάνονται τύψεις που θα βγάλουν Κούλη με 10% διάφορα ? Εχουν μερίδιο ευθυνης,η, ο λαος δεν κατάλαβε πάλι ? θα κάνουν αυτοκριτική για τα λάθη, τις παραλείψεις εκούσιες και ακούσιες ? Η ,δεν τους νοιάζει κάτσαμε στα βουλευτικά έδρανα πήραμε και καμιά 400.000 ευρώ και ας περάσει ο επόμενος . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σκυθρωπά πρόσωπα βλέπω. Δεν πειράζει, όταν φωνάζαμε δεν μας ακούγατε, τώρα θα την ακούσετε για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ