Quantcast

http://picasion.com/

Ευρωεκλογές στην Ημαθία: ΝΔ 26.000 - ΣΥΡΙΖΑ 16.000 - ΚΙΝΑΛ 6.000 Βουλευτικές:..;

Λευκό, Άκυρο και λοιπά κόμματα θα καθορίσουν το οριστικό αποτέλεσμα
Απομένουν μόλις 24 ημέρες για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και όλα τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε θέση μάχης. Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τα κόμματα
στην Ημαθία, άρχισαν να βγαίνουν τα... κομπιουτεράκια, για τον ακριβή αριθμό των ψήφων που θα πάρουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Για πρώτη φορά, λόγω ευρωεκλογών, έχουμε μια ουσιαστική εικόνα για το που βρίσκονται τα τρία αυτά κόμματα. 

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε 26.619 ψήφους, του Αλέξη Τσίπρα πήρε 16.520 και της Φώφης Γεννηματά έλαβε 6.413. Κοινώς, οι διαφορές των τριών κομμάτων κυμαίνονται στα 10.000 ψηφοδέλτια. Και το ερώτημα που έθεσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με το αν γυρίζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Σ' αυτό το σημείο καλό είναι να δούμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρωεκλογών. Περίπου 4.300 πολίτες που ισοδυναμούν με το 5% του εκλογικού σώματος ψήφισαν λευκό ή άκυρο. Επίσης, κάτι παραπάνω από 15.000 πολίτες που ισοδυναμούν με το 20%, επέλεξε κόμματα εκτός βουλής. 

Είναι λογικό πως όσο οδεύουμε προς τις εκλογές πάμε σε πόλωση, που αυτό ξεκάθαρα «βολεύει» τα δύο μεγάλα κόμματα. Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, ο λαός της Βέροιας και την Ημαθίας γενικότερα θα είναι ο τελικός κριτής για όλους. 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ