«Επικίνδυνες» προπονήσεις για τους αθλητές στο ΔΑΚ Μακροχωρίου

Ευκαιρία αναβάθμισης των υποδομών μέσω του «Φιλόδημου»
Με 100.000.000 ευρώ επιπλέον ενισχύεται ο «Φιλόδημος» και η πρόσκληση που αναφέρει για τους δήμους τη χρηματοδότησή του για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Η ευκαιρία
που παρουσιάζεται για το δήμο Βέροιας είναι σημαντική μια και οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» είναι σε τραγική κατάσταση και αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Την απογοητευτική εικόνα έχει επανειλλημένως αναδείξει η Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια, Σοφία Υφαντίδου, ενώ το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού αθλητή του δεκάθλου, Γιάννη Αβραμίδη.  


Τι προβλέπει η τροποποίηση του Φιλόδημου

Στην τροποποίηση της Πρόσκλησης του «Φιλόδημου ΙΙ» προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών με Απόφασή του (αριθμ. 44048/7.6.2019) που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.
Πρόκειται για την Πρόσκληση που είχε εκδοθεί την 14η Ιανουαρίου, με αντικείμενο « τη χρηματοδότηση των Δήμων για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομώνκαι την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού ».


Μέχρι στιγμής είχε τροποποιηθεί ήδη δύο φορές.

- Αρχικά ως προς τους Φορείς υποβολής προτάσεων, για να συμπεριληφθούν, επιπλέον των Δήμων, και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών.

- Στη συνέχεια άλλαξε η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων ένταξης, από 30 Απριλίου στην 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο ΥΠΕΣ τροποποίησε τον προϋπολογισμό της Πρόσκλησης και 
συγκεκριμένα από 50.000.000 ευρώ που είχε αρχικά οριστεί, τον μετέβαλε σε 150.000.000,00 ευρώ.

Πέραν της αύξησης κατά 100 εκατομμύρια, κατά τα λοιπά ισχύουν οι υπόλοιπες παράμετροι υποβολής προτάσεων από την Αυτοδιοίκηση ως ίσχυαν.

Υπενθυμίζεται πως κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας Αίτησης, με συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από τον «ΦιλόδημοΙΙ» τα 600.000,00 ευρώ.

Το αίτημα πρέπει να συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Δαπάνες που θεωρούνται επιλέξιμες και μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι:

• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: κατασκευή ραμπών πρόσβασηςΑΜΕΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών των εγκαταστάσεων, παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ήτοι ηλεκτροφωτισμοί, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.

• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης).

Το πλήρες κείμενο της τροποποιητικής Απόφασης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Τέλος, μπορείτε να δείτε για ποιους Δήμους έχουν ενταχθεί έργα στη συγκεκριμένη Πρόσκληση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους ΕΔΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ