Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Συγχαρίκια, συνεργασίες, χαμηλές «κλεισθενικές» θερμοκρασίες και μετεκλογικά... παράπονα
Η 13η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 και η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το
απόγευμα Τετάρτης 19 Ιουνίου στο Δημαρχείο της πόλης. Το θερμόμετρο εκτός Δημαρχείου μπορεί να έδειχνε 30 βαθμούς, ωστόσο η θερμοκρασία εντός της αίθουσας ήταν... φθινοπωρινή και όχι λόγω κλιματισμού αλλά πιθανότατα λόγω... «Κλεισθένη»! Οι μελλοντικές συνεργασίες που επιβάλλει ο νέος νόμος μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, οδήγησαν τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- σε δρόμους πολιτικού πολιτισμού, με συγχαρητήριες δηλώσεις προς τους νικητές των εκλογών και με τοποθετήσεις σε χαμηλούς τόνους.
Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας πως οι συνεργασίες είναι μονόδρομος για το καλό του δήμου. «Πριν από λίγες μέρες τελείωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τον καινούριο τρόπο, για τον οποίο χύθηκε πολύ μελάνι και θα ακουστούν πολλά ακόμα, αλλά εμείς κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Για εμάς μονόδρομος είναι οι συνεργασίες και σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε. Αυτή την εντολή πήραμε και από τους δημότες. Να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αυριανή μέρα για το δήμο, με συνεργασίες που θα αποδώσουν για το καλό του δήμου και όλων».
Στα μετεκλογικά παράπονα πολλών υποψηφίων που ανακάλυψαν πως εν τέλη δεν πήραν τόσες ψήφους όσες οι υποσχέσεις, αναφέρθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, λέγοντας πως όλα τα χρόνια που ήταν υποψήφιος δεν αναλώθηκε στην αναζήτηση αυτών που υποσχέθηκαν ψήφο αλλά δεν την έριξαν. Κάνοντας αναφορά στις μελλοντικές συνεργασίες είπε μεταξύ άλλων πως οι μειοψηφίες δημιουργούν πλειοψηφίες. 
Καλές συνεργασίες και καλά αποτελέσματα για την πόλη ευχήθηκε ο Νίκος Μπέκης, που εξέφρασε επίσης και τη δυσαρέσκειά του για τα τραπεζοκαθίσματα και τα ψυγεία πλέον που απλώνονται στην οδό Μητροπόλεως και στον πεζόδρομο, εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. Και με αφορμή τον διαπληκτισμό που προηγήθηκε για την αφισορύπανση των κομμάτων (δείτε εδώ σχετικά) και το θέμα της αφισορύπανσης που θα ακολουθούσε στη συνέχεια, εξέφρασε και το παράπονο πως ποτέ δεν έχει έρθει στο ΔΣ θέμα προστίμου για κατάληψη πεζοδρομίου παρά μόνο για αφισορύπανση.
Στις απερχόμενες εκλογές αναφέρθηκε και ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως δεν τον βρίσκει σύμφωνο η βούληση των πολιτών, ευχαρίστησε ωστόσο τους πολίτες που συμφώνησαν με την πρόταση του συνδυασμού του και συνεχάρη όσους θα συμμετέχουν στο νέο ΔΣ, κλείνοντας το μάτι σε μελλοντικές συνεργασίες... με όρους. «Να υπάρξει ένας κοινός προγραμματικός λόγος που θα διαμορφωθεί πέρα από ανταλλάγματα σε προσωπικό επίπεδο. Με αυτή τη βάση η παράταξή μας θα συμμετέχει σε συνεργασίες», σημείωσε. 
Στο μεγάλο σχολείο που λέγεται δημοτικό συμβούλιο, αναφέρθηκε η Σοφία Ελευθεριάδου, που αποχαιρέτισε τα δημοτικά έδρανα αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί εκ νέου δημοτική σύμβουλος με τη νέα παράταξη που επέλεξε να κατέβει. «Η πενταετία αυτή στο δημοτικό συμβούλιο, με όλα τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Εύχομαι η καινούρια θητεία να γίνει με κοινό στόχο τη σωστή, ασφαλή και εύκολη διαβίωση των συμπολιτών μας. Δε θα ήθελα το ΔΣ ένα Δσ συνεργασιών, αλλά ο καθένας να πορεύεται με γνώμονα το όφελος των πολιτών».
Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες του νέου δημοτικού συμβουλίου έδωσαν ο πρόεδρος της Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, με τον τελευταίο να τα «χώνει» στον αντιδήμαρχο Θανάση Σιδηρόπουλο για τους αγροτικούς δρόμους που δεν άνοιξαν, για να μπορέσουν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους, με αποτέλεσμα τα κεράσια να είναι ακόμα στα δέντρα. 
Και του έκλεισε και το τηλέφωνο όπως παραπονέθηκε, με τον αντιδήμαρχο να απαντάει πως ναι, υπήρξε τηλεφώνημα, ναι, υπήρξε κλείσιμο... αλλά! «Του εξήγησα επανειλημμένως πως χρειάζεται να προηγηθεί προγραμματισμός με έγγραφη και προφορική ενημέρωση από τους προέδρους για τις ανάγκες του χωριού, αλλά εξακολουθεί να μου λέει τα ίδια και τα ίδια και να δραματοποιεί τα πράγματα».
Τη λύπη του για την έλλειψη γυναικών στο νέο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, λέγοντας πως το γυναικείο φύλο, που παρόλο που αποκαλείται ασθενές είναι πιο ισχυρό, δε θα εκπροσωπηθεί με τη νέα σύνθεση στο βαθμό που πρέπει. Σημειωτέον, μόνο 5 από τους συνολικά 41 δημοτικούς συμβούλους θα είναι γυναίκες. Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση κύλησε ομαλά, με συζήτηση των 47 θεμάτων να περνούν με γρήγορους ρυθμούς. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν άλλες 3 συνεδριάσεις μέχρι την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ