Quantcast

http://picasion.com/

«Ναι» στην προβολή όλων των κομμάτων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Αντίθετο το ΚΚΕ στη διάθεση δημόσιου χώρου στη Χρυσή Αυγή
Η κατανομή των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα και καθορισμός του τρόπου χρήσης τους, κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, δόθηκε δημόσιος χώρος σε όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος. Κάτι που βρήκε αντίθετο το ΚΚΕ, που διαφοροποιήθηκε από την εισήγηση, διαφωνώντας με την παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή. Αντίθεση που εκφράστηκε στη συνεδρίαση από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Μελιόπουλο. Αντίθεση που εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση του Γιώργου Μελιόπουλου με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλο, με φόντο την αφισορύπανση.
 
«Είμαστε αντίθετοι να δοθεί χώρος στη ΧΑ και κάνω έκκληση προς το ΔΣ, πέρα από το τι προβλέπουν τα νομικά διατάγματα και τα "νομικίστικα" που ακούστηκαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να μη δοθεί χώρος στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Μελιόπουλος.

«Τους αποκλεισμούς τους επιβάλλει η κοινωνία», ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλου. «Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται και εμείς δε μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις. Η κοινωνία κατάλαβε τι σημαίνει το συγκεκριμένο μόρφωμα και γιαυτό πήρε την κατιούσα», σχολίασε.
Κάνοντας στη συνέχεια την παρατήρησή του προς το συνδυασμό του κ. Μελιόπουλου για αφισορύπανση, λέγοντας πως, όχι μόνο κατέλαβε τον μεγαλύτερο χώρο προβολής στην πόλη με αφίσες, αλλά ακόμα δεν έχουν κατέβει. «Πρέπει να κατεβαίνουν άμεσα οι αφίσες και κανείς δεν πρέπει να παρανομεί στο όνομα της ιδεολογίας»

«Κάθε φορά που συζητάμε τέτοια θέματα, μας κατηγορείτε ότι παρανομούμε. Μήπως θέλετε να μην υπάρχουμε;», ήταν η απάντηση του κ. Μελιόπουλου για τις κατηγορίες για αφισορύπανση, λέγοντας παράλληλα πως στην πόλη υπάρχει ορατή ρύπανση από πολλά άλλα.

«Τη δράση του ΚΚΕ τη σέβονται όλοι και εχθροί και φίλοι. Ντροπή να αναφέρονται τέτοια πράγματα. Κανείς δε μίλησε για την ύπαρξη και τους αγώνες του ΚΚΕ. Ωστόσο η αφισορύπανση είναι υπαρκτή και αν ο κόσμος της Βέροιας βλέπει την πόλη του βρώμικη, αυτό φάνηκε στις εκλογές», είπε κλείνοντας το θέμα ο κ. Παπαδόπουλος.

Τελικά, η εισήγηση για την κατανομή των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων πέρασε κατά πλειοψηφία, με την προβολή να ορίζεται ως εξής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ