Quantcast

http://picasion.com/

Το βιβλίο του Γιάννη Αμαραντίδη παρουσιάστηκε στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

«Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ΄ Ερζερουμή»
Το βιβλίο του Γιάννη Αμαραντίδη «Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ΄ Ερζερουμή» παρουσιάστηκε το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2019, στις εγκαταστάσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στο Πανόραμα. 
Τον συγγραφέα παρουσίασε ο πρόεδρος της Λέσχης Νικόλαος Τουμπουλίδης, ενώ το βιβλίο παρουσίασε στο κοινό ο Φώτης Κουτσουπιάς, όπου μέσα από τα κείμενα - ντοκουμέντα που περιέχει στις σελίδες του, μετέφερε στο κοινό τον ξεριζωμό των προγόνων μας πριν 100 χρόνια, μετά από άνιση μάχη με την τουρκική θηριωδία, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις από τον αλύτρωτο και αλησμόνητο Πόντο. 

Στη συνέχεια, για το βιβλίο
 μίλησε ο ίδιος συγγραφέας, ενώ όσοι παρευρέθησαν συνομίλησαν μαζί του και έλυσαν κάθε απορία τους. Όπως τόνισε ο συγγραφέας, είναι χρέος και ηθική υποχρέωσή μας, προς τους χιλιάδες άταφους νεκρούς μας που μαρτύρησαν για την πατρίδα και την Ορθοδοξία να καταγράφουμε και παρουσιάζουμε παρόμοια γεγονότα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Λέσχης επισήμανε ότι είναι σταυρός μαζί και ευθύνη να υπηρετήσουμε και να αναδείξουμε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας από τους Τούρκους, με τη διεθνή αναγνώριση της από όλους.

Η οικογένεια της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ευχαριστεί όλους που παρευρέθησαν και καλεί τους φίλους και τα μέλη της να είναι όλοι μαζί και ενωμένοι, γιατί οι υψηλές ιδέες και οι αξίες που μας ενώνουν είναι ποτισμένες με αγώνες και αίμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ