Quantcast

http://picasion.com/

Πέθανε ο Μερκούριος Κούτρας

Καλό Παράδεισο!
Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία, μετά τον θάνατο μιας εμβληματικής προσωπικότητας της μεταπολεμικής Βέροιας. Ο Μερκούριος Κούτρας, σε ηλικία 92 χρονών, ταξίδεψε πλήρης ημερών για την «Γειτονιά των Αγγέλων». Άνθρωπος των Γραμμάτων και
των Τεχνών, υπήρξε από τους κορυφαίους δασκάλους της σύγχρονης ιστορίας. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 5:00 μ.μ., από την οικία του Κωστή Παλαμά 3, στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Βέροιας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

5 σχόλια:

  1. θυμαμαι πως ηταν απο τους δασκαλους που εκεινη την εποχη ( 60-70) δεν εδερνε, τουλαχιστον πολυ και ολοι οι μαθητες ηθελαν να ειναι στην ταξη του!!!
    σε καθε περιπτωση
    ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον ἐσθλά ἔχω νά θυμᾶμαι ἀπό αὐτόν τόν ἄξιο Δημοδιδάσκαλο ὄχι μόνον γιά τίς γνώσεις καί τήν μεταδοτικότητα ἀλλά καί γιά τήν πίστι στόν Θεό, τήν φιλοπατρία καί τό φιλότιμο πού ἐνέπνεε μέ ἀγάπη καί ἐνθουσιασμό. Τόν εὐγνωμονοῦμε καί τόν μακαρίζουμε ὅλοι οἱ ποτέ μαθηταί του. Αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωστός σε όλη την Κοινωνία της Βέροιας και μακρινός συγγενής. Καλόν Παράδεισο Δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετοιους αξιους δασκαλους αμα ειχε τωρα η πατριδα μας δεν θα ειμασταν σ αυτα τα χαλια!!! Δασκαλους ου να μεταδιδουν αξιες στα παιδια!!! Οπως σεβασμο φιλοπατρια θεοσεβουμενα!!! Αλλα μ αυτα τα παρταλια που εχουμε στα σχολεια ειναι η παροιμια που λεει:τετοια στανη τετοιο τυρι θα βγαλει!!! Καλο παραδεισο δασκαλε και αυτη η γενια σου φευγει ανεπηστρφει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό Παράδεισο. Έχει τραβήξει άπειρα αυτιά, έχει δώσει άπειρα σκαμπίλια. Ο Θεός να τον αναπαύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ