Quantcast

http://picasion.com/

Θεοχαρόπουλος: «Θα τα καταφέρουμε και στον τουρισμό»

Από νωρίς το πρωί στο γραφείο του, στον έκτο όροφο του υπουργείου Τουρισμού στην οδό Αμαλίας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απλώνει τους φακέλους και τα έγγραφα, με στόχο την άμεση επίλυση ζητημάτων της πολυ-επίπεδης φύσης του τουρισμού. Μένει εκεί μέχρι αργά το βράδυ, έχοντας αλλεπάλληλες
συσκέψεις με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους του υπουργείου, καθώς πλέον προσεγγίζουμε την υψηλή τουριστική περίοδο. Εδώ και λίγες μέρες είναι ο επικεφαλής της «βαριάς βιομηχανίας» της ελληνικής οικονομίας, με τους τουριστικούς δείκτες ανάπτυξης να παρουσιάζουν αυξητική πορεία και τάση, και την Ελλάδα να φιγουράρει διεθνώς ως ένας ασυναγώνιστος τουριστικός προορισμός.
«Εργαζόμαστε για ακόμα καλύτερες μέρες», λέει στους συνεργάτες του. «Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, με τεράστιο φυσικό πλούτο και κρυφές ομορφιές.Η ιστορία και ο πολιτισμός της πατρίδας μας μαγεύουν τους ξένους και δική μας υποχρέωση είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια υπέροχη φιλοξενία με ασφάλεια και άνεση», τονίζει.


Σύμφωνα με τον κ.Θεοχαρόπουλο, «η ανάγκη για τουρισμό ολικής ποιότητας είναι επιτακτική. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εκείνο που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστό και αποδεκτό είναι ότι ο τουρισμός οφείλει να επενδύει στην ολική ποιότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη».


Οι στόχοι του

Ήταν σαφής, μιλώντας πριν από μέρες στη Βουλή:

«Τα τουριστικά έσοδα αγγίζουν τα 18,5 δισ. ευρώ. Ο ελληνικός τουρισμός αναπτύσσεται με 7% αυτήν τη στιγμή, 3,5 φορές υψηλότερα από τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του ευρωπαϊκού ρυθμού ανάπτυξης. Η συνολική συμβολή του τουρισμού στην οικονομία ανέρχεται στα 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Επιπλέον, κινητοποιούνται οι τουριστικές επενδύσεις. Στόχος μας είναι να στηριχθεί η μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα, μεταξύ άλλων, με το ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά του εργαλεία. Είναι, επίσης, στρατηγική προτεραιότητα η ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας και η καθιέρωση της Ελλάδας σε κεντρική δύναμη στον θαλάσσιο τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, ελληνικός τουρισμός είναι ο πρώτος κλάδος που ανακάμπτει. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει.Βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, μπροστά είναι τουριστική σεζόν. Στόχος μας, για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες χρονιές, να διασφαλίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, του ελληνικού τουρισμού, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης».


Νέα γενιά πολιτικών

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών. Είναι 40 ετών και έχει γεννηθεί στη Βέροια. Σπάνια μιλάει για την προσωπική του ζωή, ενώ είναι θετικός και αισιόδοξος. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 και κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει τη γενικότερη αποδοχή με το έργο του και τις διαχειριστικές του ικανότητες αλλά και την αποτελεσματικότητά του στη διοίκηση. Είναι διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας, ενώ έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Αγροτουρισμού και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία.


Είναι παντρεμένος με τη Φρίντα Γάζαρου, με την οποία έχει αποκτήσει πρόσφατα δύο παιδιά το ένα –κορίτσι– το 2018 και το άλλο –αγόρι– το 2019, το οποίο γεννήθηκε μάλιστα 10 ημέρες πριν αναλάβει υπουργός. «Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στον κινηματογράφο και κυρίως στο θέατρο, σε ταβέρνες με φίλους, να δω ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο γήπεδο», εξομολογείται. Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, μιλάει για τις σπουδές του και την είσοδό του στην πολιτική. «Έφυγα για σπουδές στη Γεωπονική, στη Θεσσαλονίκη, όπου και πέρασα ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Εργάσθηκα σε αρκετές πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, στη Φλώρινα και στην Κέρκυρα. Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κομματικά στα χρόνια της κρίσης, όταν η πολιτική δεν ήταν και πολύ δημοφιλής.

Όμως θεώρησα ότι τώρα είναι η ώρα για να βγούμε μπροστά οι άνθρωποι της γενιάς μου που θέλουμε να προσφέρουμε και όχι να κερδίσουμε από την πολιτική. Για το γεγονός ότι δεν προέρχομαι από τον κομματικό σωλήνα και από πολιτικό τζάκι, έχετε δίκιο, χρειάζεται και αποφασιστικότητα και τόλμη γιατί δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες…».


Πατέρας ξανά

Αυτή την εποχή ο υπουργός Τουρισμού και η σύζυγός του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Τη Μεγάλη Τρίτη ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι. Η σύζυγός του ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook με το χεράκι του νεογέννητου και έγραψε: «Καλώς ήρθες στη ζωή μας! Να είσαι γερός, καλότυχος και ευτυχισμένος».Το ζευγάρι έχει ακόμη ένα κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Πολιτική και γάμος. Πώς «συμβιώνουν» αλήθεια, κύριε υπουργέ;

«Αυτό μάλλον θα πρέπει να το απαντήσει η γυναίκα μου», λέει.«Είναι ένας τρόπος ζωής. Εξάλλου, εμείς γνωριζόμασταν πολύ καλά και πριν από την ενεργό ενασχόλησή μου με την κομματική ζωή και πάλι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχαμε παρόμοιο τρόπο ζωής. Νομίζω ότι αν με τη σύντροφό σου είσαι πραγματικά καλά, όλα τα άλλα βρίσκονται… και ο χρόνος, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα του χρόνου».

του Δημήτρη Σταυρόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

3 σχόλια:

  1. Όλοι εμείς ,που τον στηρίξαμε και τον τιμήσαμε με τις ψήφους μας να μας εκπροσωπήσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο τον καλούμε να τιμήσει τους σταυρούς που πήρε και ελπίζουμε να μην μπει στο επικρατείας ώστε να επανεπιβεβαιωσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αυτον πλεον, εχουν γραφει και ειπωθεί τα παντα. φτανει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ