Quantcast

http://picasion.com/

Γεωργία Μπατσαρά: «Πρέπει να κάνουμε τη Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ»

Την κεντρική της προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαΐου 2019 η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» Γεωργία Μπατσαρά, μπροστά από το εκλογικό της κέντρο στην οδό Μητροπόλεως. Η κ. Μπατσαρά ευχαρίστησε
αρχικά τον κόσμο, που η έντονη βροχή δεν τους απέτρεψε από το να παραστούν στην ομιλία της, σχολιάζοντας πως «ούτε η βροχή, ούτε τίποτα δεν μας σταματάει, θα είμαστε πρώτοι από την πρώτη Κυριακή», στέλνοντας μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Δείτε βίντεο, το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr και ολόκληρη την ομιλία:

























Η ομιλία της Γεωργίας Μπατσαρά
Φίλοι και φίλες,
θα μου επιτρέψετε έτσι να σας προσφωνήσω σήμερα, χωρίς διακρίσεις, γιατί σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί δεμένοι, με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αγωνιστικότητας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας απόψε εδώ.

Σας ευχαριστώ θερμά που για μια ακόμα φορά ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Και είμαστε κάθε φορά και περισσότεροι. Η αποψινή συγκέντρωση ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πολίτες από κάθε γωνιά του δήμου, φίλοι μας, υποστηρικτές μας, ψηφοφόροι μας είναι όλοι εδώ μαζί μας και όλοι μαζί στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, την Κυριακή.

Μας στέλνετε την αγάπη, την αισιοδοξία και τη συμπαράσταση σας στον αγώνα μας. Μας δίνετε δύναμη να ξεπεράσουμε το άγχος και την κόπωση των τελευταίων ημερών.

Σας ανταποδίδουμε την προσωπική μου αγάπη και ευγνωμοσύνη, των υποψήφιων συμβούλων και όλων των συνεργατών μας και υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Φίλοι και φίλες,
Βρισκόμαστε δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές.
Δύο και σήμερα όπως θα λέγαμε στις ιδιωτικές μας συζητήσεις, θέλοντας να δώσουμε κουράγιο και δύναμη ο ένας τον άλλο, αλλά και να αφήσουμε να διαφανεί αυτή η κρυφή ελπίδα της νίκης, που μας κρατάει όρθιους, μας παθιάζει και μας πεισμώνει κάθε μέρα και πιο πολύ.

Την Κυριακή οι κάτοικοι, οι ψηφοφόροι του δήμου μας θα δώσουν την μεγάλη απάντηση.
Φτάνει πια η μιζέρια, η αδιαφορία, η εγκατάλειψη.
Φτάνει πια η παρακμή.
Ο δήμος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα.
Πρέπει να βρει καινούργια περπατησιά.
Να βαδίσει στο δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της προκοπής, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της προοπτικής.
Πρέπει να βαδίσει στο δρόμο που εμείς ανοίγουμε μπροστά του.
Στο δρόμο που οδηγεί με πίστη και αισιοδοξία στο αύριο και όχι στην υπανάπτυξη του χθες.

Η Βέροια, η πόλη των βυζαντινών μνημείων και εκκλησιών, του βήματος του Αποστόλου Παύλου, της Κυριώτισσας, του Μεντρεσσέ Τζαμί και της εβραϊκής συναγωγής, η Βέροια των τριών πολιτισμών που διαθέτει μια μακραίωνη ιστορία, δε μπορεί να μείνει καθηλωμένη στο χθες.
Έχει ανάγκη να βγει μπροστά.
Να τραβήξει μπροστά.
Να γίνει η Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη.
Και αυτό θα το πέτυχουμε μαζί.


Γιατί εμείς δε φιλοδοξούμε να αναλάβουμε απλά τις τύχες του δήμου μας από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Δε φιλοδοξούμε να γίνουμε η νέα δημοτική αρχή που θα είναι κλεισμένη στο γραφείο της και θα διαδραματίζει ένα διαχειριστικό ρόλο.
Φιλοδοξούμε να είμαστε η δημοτική αρχή που θα απογειώσει το δήμο, θα του δώσει νέα σύγχρονη, Ευρωπαϊκή προοπτική, θα τον κάνει το δήμο πρότυπο της επομένης 4-ετίας και όχι δήμο στασιμότητας όπως ήταν την προηγουμένη 5-ετία.

Φίλοι και φίλες,
Δε μας γοητεύει η ιδέα της κατάκτησης του δημαρχιακού θώκου. Περάσαμε από θέσεις διοίκησης και εξουσίας, ανώτερης αυτής του δημάρχου.
Μας γοητεύει η ιδέα της εργασίας, της προσφοράς, της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας του δήμου μας, της πόλης μας, των χωριών μας.
Οραματιζόμαστε το αύριο, το μέλλον και θέλουμε να δώσουμε μια άλλη ώθηση, να χαράξουμε μια άλλη πορεία.
Να απελευθερώσουμε και να αξιοποιήσουμε όλες τις υγιείς, τις τεράστιες δυνάμεις της πόλης μας που δεν είναι άλλες από το ανθρώπινο δυναμικό της.

Φίλοι και φίλες,
ένας μακρύς και με πολλές ιδιαιτερότητες, πλην όμως γοητευτικός προεκλογικός αγώνας φτάνει στο τέλος του.
Καθ’ όλη τη διάρκειά του, ο πολιτικός, αυτοδιοικητικός λόγος δοκιμάστηκε. Δοκιμάστηκαν οι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις και αντοχές μας.
Απέναντι στη λασπολογία, τη μικρότητα, στις φτηνές προκλήσεις και στην έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, επιλέξαμε τον πολιτικό πολιτισμό, την επαφή με τους πολίτες, την καταγραφή των προβλημάτων και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μας, αρχίσαμε έναν έντιμο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα με πρώτο στόχο να συγκροτήσουμε την αυτοδιοικητική μας ομάδα επιλέγοντας τους καλύτερους.
Συνδυάζουμε την γνώση και την εμπειρία με την ακμάδα και την ορμή της νιότης. Κοινό μας στοιχείο η αγάπη μας για τον τόπο και τους πολίτες του, το μεράκι και η διάθεση για δουλειά και προσφορά.
Παράλληλα επισκεφτήκαμε όλα τα χωριά του δήμου και τις γειτονιές της πόλης, καταγράψαμε τα προβλήματα και με βάση αυτά αλλά και τις γνώσεις, τις εμπειρίες μας, τις αρχές, τις αξίες μας και τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα μας.
Απέναντι στις εκθέσεις ιδεών οι οποίες στοχεύουν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, εμείς αντιπαραθέτουμε τις δικές μας προτάσεις και λύσεις μέσα από ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος και στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα του πολίτη και της οικογένειάς του.
Όλα αυτά που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής του, που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες του και λαμβάνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία.

Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και στο τέλος της τετραετίας να παραδώσουμε στο λαό του δήμου μας ολοκληρωμένα έργα.
Δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να απολογούμαστε για την αδράνεια, την απραξία και για ημιτελή έργα. Να σπεύδουμε προεκλογικά να αποκαταστήσουμε την αισθητική της πόλης, να εγκαινιάσουμε μικροέργα, να επιδεικνύουμε δραστηριότητα.
Παλαιοκομματικές πρακτικές, προσφιλείς όμως στην παρούσα δημοτική αρχή, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι η μακροβιότερη βάσει νόμου δημοτική αρχή πενταετίας.
Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά ούτε για να αποπερατώσουν ένα έργο, ούτε για να κλείσουν τις λακκούβες ή να εγκαινιάσουν μικροέργα. Σπεύδουν τώρα προεκλογικά να καλύψουν τα κενά μιας πενταετίας. Βέβαια ξέχασαν να βάψουν τις διαβάσεις όπως μας καταγγέλλουν οι πολίτες, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Πιθανόν αυτό να το αφήνουν για αύριο ή μεθαύριο ή ακόμα και για την ημέρα των εκλογών, ώστε να δείξουν στους ψηφοφόρους την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Φίλοι και φίλες,
είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός μπορεί και ξέρει να κρίνει, να συγκρίνει και να εμπιστεύεται.
Και εμπιστεύεται εμάς.
Γιατί πατάμε γερά στα πόδια μας.
Γιατί του λέμε και θα συνεχίσουμε να του λέμε την αλήθεια.
Γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα κρατήσαμε μια αξιοπρεπή στάση και έτσι θα πορευτούμε.
Γιατί δεν είμαστε ούτε λαϊκιστές ούτε εθνικιστές.
Ούτε προσπαθούμε να χτίσουμε το πολιτικό μας μέλλον στη συμφωνία των Πρεσπών ως σύγχρονοι Μακεδονομάχοι. Με τη συμφωνία αυτή σαφώς διαφωνούμε.

Είμαστε πατριώτες με τη γνήσια σημασία του όρου.
Αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε τη Μακεδονία μας και δεν απεμπολούμε τις αρχές και τις αξίες που διδαχτήκαμε από τους γονείς μας και είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας.
Άλλωστε είμαι η μοναδική από τους υποψηφίους δημάρχους, όσο και αν ακούγεται εγωιστικό, που με τις πενιχρές μου δυνάμεις πρόσφερα στην αποπεράτωση των στεγάστρων της Βεργίνας, το 1993 και στην οργάνωση των τεράστιων συλλαλητηρίων που γίνονταν στη Θεσσαλονίκη το 1991.

Φίλοι και φίλες,
στις 26 Μαΐου πρέπει να επιλέξετε τους καλύτερους.
Πρέπει να βάλουμε επιτέλους τέλος στην παρακμή και την οπισθοδρόμηση.
Πρέπει να αλλάξουμε την πορεία του δήμου μας γιατί
Ο δήμος μας αξίζει καλύτερα.
Πρέπει να κάνουμε τη Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ.
Για να γίνει όμως αυτό φίλοι και φίλες
Χρειάζεται πολλή δουλειά και έχουμε την ανάγκη όλων σας.
Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να υπερβούμε τα εμπόδια, να ξεπεράσουμε τις παλαιοκομματικές τακτικές αφήνοντας πίσω αυτά που μας χωρίζουν και κρατώντας αυτά που μας ενώνουν.
Μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και τις προτάσεις μας.
Για την καθημερινότητα, για την ποιότητα ζωής, για το περιβάλλον, για την κοινωνική αλληλεγγύη, για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα,για τις εξαγωγές, για τον τουρισμό, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Δεσμευτήκαμε
Για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής οικονομίας, της τοπικής επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών.
Για μια πόλη φιλική στους δημότες της και στους επισκέπτες της.
Για μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή με ποιότητα ζωής.
Για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.
Για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Για ένα δήμο που θα είναι δίπλα στον πολίτη.
Για ένα δήμο που θα διαχειρίζεται το σύνολο της καθημερινότητας του πολίτη με σεβασμό και ευαισθησία.
Πιστεύουμε σε ένα δήμο που θα διοικεί δημοκρατικά και θα απευθύνεται με πνεύμα δικαίου απέναντι σε όλους του πολίτες.

Στόχος μας είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, που θα αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο και το πολίτη σα συνεργάτη και φίλο.
Οραματιζόμαστε ένα δήμο που θα προσφέρει στους δημότες του όσο γίνεται περισσότερα, με λιγότερο κόστος γι’ αυτούς.
Ένα Δήμο που θα νοιάζεται από το μικρό παιδί μέχρι τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.
Θέλουμε ένα δήμο που θα ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα εξαντλήσει και την παραμικρή δυνατότητα αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, με τη σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα όπου είναι δυνατόν και την ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες.
Αυτά που προτείνουμε δεν είναι απλά υποσχέσεις. Μπορούν να υλοποιηθούν.
Ο σεβασμός του πολίτη προς το δήμο ξεκινά από το σεβασμό του δήμου προς τον πολίτη!!!

Φίλοι και φίλες,
Ο δήμος Βέροιας πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός διεκδικητικού, μαχητικού δήμου με έτοιμες προτάσεις τόσο στους κύριους τομείς ανάπτυξης όσο και στα επιμέρους ζητήματα.
Αξιοποιούμε άμεσα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, όπως είναι ο αναξιοποίητος νεολιθικός οικισμός της Νικομήδειας, η Βεργίνα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, η Παλαιά Μητρόπολη, οι βυζαντινές μας εκκλησίες, η Παναγία Σουμελά, τα μοναστήρια του Τιμίου Προδρόμου και της Καλλίπετρας, οι παραδοσιακές συνοικίες της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας, το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, ο χρυσοφόρος κάμπος, τα πανέμορφα βουνά μας, το Βέρμιο και τα Πιέρια, τα ποτάμια μας ο Αλιάκμονας και ο Τριπόταμος.
Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο και δύσκολο έργο.
Πρέπει άμεσα να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας και ολόκληρου του δήμου.
Πρέπει να κάνουμε τη Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ.
Να φροντίσουμε για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα ζώα. Να μεταφέρουμε τους σταθμούς υπεραστικών και αστικών λεωφορείων εκτός πόλης.
Να κάνουμε παρεμβάσεις και να διορθώσουμε τις κακοτεχνίες της αστικής ανάπλασης.
Να ζωντανέψουμε τις πλατείες μας, την πλατεία Ωρολογίου, την πλατεία Ελιάς, που την καταστρέψανε με την ανάπλαση, την πλατεία Αγίου Αντωνίου.
Να βγάλουμε την πόλη από το γκρίζο, να της δώσουμε ζωντάνια και χρώμα.
Να φέρουμε επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου που θα φιλοξενούνται στην πόλη σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους.
Να δημιουργήσουμε πολιτιστικές δράσεις, εμπορικές εκθέσεις με τα τοπικά μας προϊόντα, συνέδρια και εκδηλώσεις που θα κρατούν την πόλη και τους κατοίκους της σε εγρήγορση.
Να αναδείξουμε και να προβάλουμε τη Βέροια ως πόλη του νερού με την κατασκευή μουσείου νερού.

Πως να πάει μπροστά ένας τόπος όταν όχι μόνο δεν αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες, αλλά καταστρέφονται και απαξιώνονται και αυτές που υπήρχαν?
Πως να φέρεις το πλήθος εκείνο των επισκεπτών σε μια πόλη όπου συμβαίνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Στενεύουνε οι δρόμοι και ταυτόχρονα στενεύουν τα πεζοδρόμια.

Φίλοι και φίλες,
Γνωρίζουμε τα προβλήματα, διαθέτουμε επιστημονική κατάρτιση και μακρά εργασιακή εμπειρία. Ασκήσαμε διοίκηση. Ασχοληθήκαμε με το συνδικαλισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Άρα γνωρίζουμε τι σημαίνει εργασία, διοίκηση, διεκδίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτική.
Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής δε διεκδικούμε αξιώματα και τίτλους, αλλά το δικαίωμα να παίξουμε ουσιαστικό ρόλο στη ζωή των παιδιών μας, στη ζωή των συνδημοτών μας.
Δε διεκδικούμε αξιώματα…
Αναλαμβάνουμε ευθύνες…

Μας ενώνει
-η αγωνία για το σήμερα
-η ελπίδα για το αύριο
-η αγάπη για τον τόπο μας.

Φίλοι και φίλες,
Οι προτάσεις μας και το όραμα μας για ένα καλύτερο δήμο είναι πάνω και πέρα από κόμματα, συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Είναι οι αξίες μας και τα πιστεύω μας, είναι η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Στη δύσκολη αλλά και δημιουργική αυτή πορεία για την ανάπτυξη του δήμου μας, σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί με ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση.
Σπίτι -σπίτι, πόρτα -πόρτα, γειτονιά –γειτονιά διαδώστε το μήνυμα ελπίδας της Βέροιας Πρωτεύουσας ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Κινητοποιήστε τους συγγενείς σας, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, τους γείτονες σας για την τελική μας νίκη.

Όπλα μας είναι το ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα μας και το μεράκι μας για δουλειά.
Καμία ψήφος χαμένη.

Η ψήφος στη Βέροια ΠΡΩΤευσα ΠΟΛΗ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ανάπτυξη και την πρόοδο του δήμου μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε υπεύθυνη διοίκηση.
Στην πορεία αυτήν προς τη νίκη και την πρόοδο του δήμου μας, κανένας δεν περισσεύει.
Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.
Τους χρειαζόμαστε όλους για να πάμε τη Βέροια μπροστά.

Φίλες και φίλοι
Πάμε όλοι μαζί για να γίνει η Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ.
Προχωρούμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι με δυναμισμό και όραμα.
Η νίκη μας θα είναι νίκη των πολιτών, θα είναι νίκη της Βέροιας, του δήμου μας.
Σε αυτή την πορεία νίκης η οποία συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή είμαστε όλοι μαζί.
Εσείς, η ομιλούσα, οι συνεργάτες μας και η υπέροχη μοναδική ομάδα των υποψηφίων Δημοτικών και κοινοτικών μας συμβούλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ