Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Βεργίνα - Τρίκαλα: 1-0
Εκλογές - Αντικουνουπικοί ψεκασμοί: 1-0

Η 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, μεσημέρι Τετάρτης 15 Μαΐου, στο Δημαρχείο της πόλης. Εκτός απροόπτου, η σημερινή είναι η τελευταία
συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην επόμενη συνεδρίαση, όπου θα υπάρχει νέα σύνθεση, θα τους βρούμε μεν όλους σωματικώς στις ίδιες θέσεις στα δημοτικά έδρανα, ψυχικώς όμως... απέναντι, καθώς αρκετοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που στις προσεχείς εκλογές κατεβαίνουν με άλλο ή και αντίπαλο συνδυασμό. 
Πριν τη συζήτηση των 32 θεμάτων, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Βέροιας.
  • Στο θέμα που δημιουργήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν μαθητές από τα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια εκδρομής τους στη Βεργίνα, αναφέρθηκε ο Κώστας Βοργιαζίδης, ενημερώνοντας για τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να αποκατασταθεί η άνευ λόγου δυσφήμιση της Βεργίνας και του δήμου Βέροιας γενικότερα. 
  • Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή προς τον συντάκτη του άρθρου, ζητώντας του να αποκαταστήσει την πραγματικότητα τόσο στο δικό του μέσο, όσο και σε όσα πανελλαδικής εμβέλειας το αναπαρήγαγαν.
  • Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 100ης επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, αναφέρθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης.
  • Στα έργα τοποθέτησης οπτικών ινών που γίνονται σε όλη τη Βέροια από ιδιωτική εταιρεία αναφέρθηκε ο Νίκος Μπέκης, απευθύνοντας ερώτηση σχετικά με το οικονομικό όφελος του δήμου από την όλη αναστάτωση.
  • Για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑΒ στη Βεργίνα, την Καστανιά και σε άλλα χωριά του δήμου Βέροιας, αλλά και για το φωτοβολταϊκό πάρκο, θέλησε να ενημερωθεί ο Αντώνης Μαρκούλης και με αφορμή τα όσα εισπράττει όπως είπε από τους πολίτες που συναντάει στις περιοδείες του.
  • Στην καθυστέρηση των αντικουνουπικών ψεκασμών στην Ημαθία αναφέρθηκε ο Χρήστος Κούτρας, λέγοντας πως καθυστέρησαν γιατί τους «έφαγαν» οι εκλογές και ζητώντας από την Περιφέρεια να τους επισπεύσει. Αν δε γίνουν μέχρι τέλος Μαΐου, δυστυχώς το χάνουμε το... τρένο!
  • Στο βαθύτερο νόημα των εκλογών αναφέρθηκε ο Σάκης Αποστολόπουλος.
  • Στην απ' έξω πάλι η Ημαθία στο κομμάτι ίδρυσης Ανώτατων Σχολών ή Τμημάτων, παρά τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές που τώρα έγιναν 5, βάζοντας και τους 2 ημαθιώτες υπουργούς, σχολίασε ο Γιώργος Μιχαηλίδης.
  • Την Παρασκευή στα Εβραϊκά μνήματα στον Προμηθέα θα γίνει η διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης στους δικαιούχους, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, που είπε πως οι αιτήσεις ήταν υπερδιπλάσιες αλλά ο δήμος ανταποκρίθηκε σε όλες.
  • Την ολοκλήρωση του γηπέδου 5Χ5 στον Προμηθέα ανακοίνωσε ο Στέργιος Διαμάντης και την παράδοση οσονούπω στη νεολαία, ενώ έριξε τη μπάλα στα... Δικαστήρια, δίνοντας ραντεβού με τον πρώην πρόεδρο του ΚΑΠΑ Παύλο Παυλίδη στις δικαστικές αίθουσες στις 18 Ιουνίου.
  • Την παρουσίαση του νέου τουριστικού εντύπου του δήμου ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, η οποία θα γίνει στις 22/5 το απόγευμα στην Εβραϊκή Συναγωγή.

Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σύντομα και με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς λόγω της νομοθεσίας, μέχρι την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, τα θεματάκια θα είναι... χαλαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ