O Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Μπιτόκ αλα ρούζ

Ένα πιάτο διαχρονικό που ενθουσιάζει ακόμη μικρούς και μεγάλους. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κιμά και το ψωμί. (ελαφρά στυμμένο) Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε το μπαχάρι, τη γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε
και το τριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τον κιμά σε έξι ίσες μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC. (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν).
Εν τω μεταξύ σε ένα σαγανάκι τηγανίζουμε τα αβγά ένα ένα χρησιμοποιώντας λίγο βούτυρο. Τα αλατοπιπερώνουμε. Μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια τα βγάζουμε από το φούρνο και πάνω τους τοποθετούμε από ένα τηγανητό αβγό. Συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή έναν ωραίο βελούδινο πουρέ πατάτας.


Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 6 αβγά
  • 200γρ. ψωμί μπαγιάτικο (καλά μουλιασμένο σε γάλα)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο( τριμμένο στον τρίφτη)
  • 150γρ. κασέρι (τριμμένο)
  • 5-6 κ. γλ. Βούτυρο (για το τηγάνισμα των αβγών)
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ