Quantcast

http://picasion.com/

Διαβούλευση Τόλκα με τους οινοποιούς της Ημαθίας

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα συνάντηση του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών της Ζώνης Νάουσας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κο Φουντούλη Γιώργο με τον Υφυπουργό Άγγελο Τόλκα όπου συζητήθηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις για τη συνολική ανάδειξη, προώθηση και
προστασία των τοπικών ετικετών οίνου. Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της Βουλευτού κας Καρασαρλίδου. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξέθεσαν τα χρόνια προβλήματα και παρουσίασαν όλες τις σημερινές προκλήσεις ενώ από την πλευρά του Υφυπουργού τέθηκαν οι βασικές διαδικασίες προστασίας των επωνυμιών μέσα από πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει τόσο η πολιτείας όσο και οι ιδιώτες – επιχειρηματίες.

Επιπλέον έγινε διεξοδική συζήτηση για την ενίσχυση προστασίας του κρασιού Νάουσας με την ένταξη της αμπελοοινικής ζώνης της περιοχής στον κατάλογο της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά: 

«Σήμερα είχαμε μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση με τους οινοπαραγωγούς. Προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα και είδαμε αδυναμίες αλλά και νέες δυνατότητες για την περιοχή μας. Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τα αιτήματα των οινοποιών μας, προγραμματίζουμε πιο εξειδικευμένες συναντήσεις για να απαντηθούν ανησυχίες που διατυπώθηκαν αλλά και να παρουσιαστούν όλα τα μέτρα ενίσχυσης και προστασίας του κρασιού μας και των επωνυμιών του».

1 σχόλιο:

  1. Τολκα καλο είναι να ασχολείστε και με εμάς που σας ψηφίσαμε και περιμέναμε πολλά από μια Αριστερά κυβέρνηση του Συριζα. Εσείς όμως πιάσατε όλους τους Μηχανισμούς. Και εμείς υποφέρουμε και όταν λέμε το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει με την διαχείριση των Συνεταιρισμων .οι Συριζεοι μας λένε να προσέχετε ποιους Ψηφίζετε.γιαυτό να ξέρουν εκεί στο Συριζα στην Αθήνα ότι και οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας θα προσέξουμε πολύ ποια Κυβέρνηση θα Ψηφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ