Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βίντεο ντροπής: Συσκευασίες φυτοφαρμάκων θάβονται σε λάκκο!

Ένα οικολογικό έγκλημα διαρκείας αποκαλύπτεται στο πλήρες μέγεθός του με το βίντεο που κατέγραψε ιδιώτης στην περιοχή του Αγγελοχωρίου στον Δήμο Νάουσας. Η εικόνα με τις εκατοντάδες συσκευασίες φυτοφαρμάκων που έχουν χρησιμοποιηθεί για ράντισμα και μεταφέρθηκαν
με φορτηγό του ΦΟΣΔΑ προκειμένου να θαφτούν σε λάκκο, προκαλούν αγανάκτηση και αποτροπιασμό για τη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων που γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος.
Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και όχι στο νομοθετικό πλαίσιο που θα έπρεπε να εφαρμόζεται και αφορά σε ένα εξαιρετικά τοξικό προϊόν.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Την ώρα που η εφαρμογή του νόμου 29/39 για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί λύση με την ειδική επεξεργασία που επιβάλλει, οι αρμόδιοι κωφεύουν. Όπως καταγγέλθηκε επώνυμα στο veriotis.gr από τον δικηγόρο, Γιώργο Βασιλείου και τον οικολόγο, Νίκο Ασλάνογλου, οι υπάλληλοι του δήμου Νάουσας με φορτηγά του ΦΟΣΔΑ, συλλέγουν τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων από τα χωράφια και στη συνέχεια είτε τα πετούν σε λάκκους που έχουν ανοίξει και τα σκεπάζουν, είτε ακόμα τα βάζουν φωτιά ρυπαίνοντας ανεπανόρθωτα την ατμόσφαιρα.






Ανακοίνωση από τον Δήμο Νάουσας

Ο δήμος από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η καμπάνα δεν χτυπάει αποκλειστικά για τον ίδιο, αλλά για την ελληνική πολιτεία και την παντελή απουσία μεθοδολογίας αποκομιδής και διαχείρισης συσκευασιών φυτοφαρμάκων». Και συμπληρώνει: «Οι υπάλληλοι του δήμου κλήθηκαν αμέσως σε προφορική απολογία και ακολουθεί η γραπτή. Ήδη δηλώνουν ότι πήραν την πρωτοβουλία της ταφής γιατί θεώρησαν πως έτσι έδιναν λύση στο πρόβλημα. Για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Την ώρα που το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, φαίνεται πως δεν εφαρμόζεται σε καμία μορφή του και σε κανένα σημείο της χώρας, με το οικολογικό έγκλημα ολκής που συντελείται να τρομάζει όσους ζουν και όσους θα συνεχίσουν να ζουν με μολυσμένα περιβάλλοντα.




1 σχόλιο:

  1. Η κατασταση με την απόρριψη των συσκευασιων ειναι παντου η ιδια. σε καθε σημειο υδροληψιας οι εικονες ειναι απαραδεκτες. το χειροτερο ειναι οταν πηγαινει καποιος αγροτης και τις βαζει φωτια. ο καπνος που βγαζουν τα πλαστικα ειναι οτι χειροτερο για τους περαστικους, τα γυρω χωρια, τις καλλιεργειες τα ζωα και γενικα ειναι το μεγαλυτερο λαθος που γινεται. απ την αλλη μερια, ο τροπος περισυλλογης που εχει ανακοινωθει ειναι εντελως αναποτελεσματικος και μη εφαρμόσιμος. ισως θα επρεπε οι συνεταιρισμοι ή οι δημοι ή να φροντισουν στους χωρους υδροληψίας να υπαρχουν ειδικα δοχεια (καδοι) οπου εκει μεσα να ριχνουν οι αγροτες τις κενες συσκευασιες και καθε εβδομαδα να τις μαζευουν για να αποστέλλονται στο φορεα διαχειρισης αδειων συσκευασιων. σε καθε περιπτωση αυτο που γινεται εδω και δεκαετιες ειναι οτι χειροτερο και επικινδυνο ακομη και απο το ιδιο το περιεχομενο των συσκευασιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ