Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στον «αέρα» το πρώτο album του Βεροιώτη Αλέξανδρου Τσαπράζη

«Ένα ρούχο η ζωή μου» με 8 τραγούδια - Ακούστε τα!
Το πρώτο του προσωπικό album σε ψηφιακή μορφή παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Τσαπράζης. Ο Βεροιώτης τραγουδιστής και συνθέτης, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία των δύο digital singles «Κόντρα στο Βοριά» και «Η μέσα
ξενιτιά», κυκλοφορεί πλέον το πρώτο του ολοκληρωμένο album από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Ένα ρούχο η ζωή μου», με ακόμα 6 νέα τραγούδια. Το «Ένα ρούχο η ζωή μου» σηματοδοτεί με κάθε επισημότητα την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας, καταθέτοντας τις μεγάλες φωνητικές του δυνατότητες που του επιτρέπουν ανταπεξέλθει με άνεση σε κάθε είδους ερμηνευτική πρόκληση.

Το ψηφιακό album παίρνει το όνομά του από ένα στίχο του Άρη Κλεισούρα στο τραγούδι «Στα σκοτεινά» και για την δημιουργία του έχουν συνεργαστεί εξαιρετικοί δημιουργοί και μουσικοί. 

Ο πολυτάλαντος τραγουδοποιός Άρης Κλεισούρας υπογράφει τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου, ενώ ο ίδιος Αλέξανδρος γράφει και μουσική και στίχους στα «Εκατό φιλιά», μουσική στη «Θάλασσα» και στο «Κόντρα στο Βοριά». Στο τραγούδι «Δεύτερη φορά» η μουσική είναι των Αποστόλη Στίκα και Κώστα Πηλιανίδη.

Ευχάριστη έκπληξη και πολύ τιμητική για τον Αλέξανδρο είναι η συμμετοχή στην όμορφη μπαλάντα «Θάλασσα» της αέρινης και αγαπημένης Σοφίας Βόσσου. Στη «Θάλασσα» τους στίχους υπογράφει ο αναγνωρισμένος στιχουργός και παραγωγός ραδιοφώνου Γιάννης Τζουανόπουλος.


Ακούστε τα τραγούδια πρώτοι ΕΔΩ


Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσαπράζης
Ο Αλέξανδρος Τσαπράζης γεννήθηκε στη Βέροια την 1η Αυγούστου 1987. Σε ηλικία 7 χρονών ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών (Αρμονία-Αντίστιξη) ενώ παράλληλα συμμετέχει στην χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Βέροιας. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και την φωτογραφία.


Στην εφηβεία του συμμετέχει σε νεανικά γκρουπ, ξένης κυρίως ροκ μουσικής, και κάνει με την μπάντα του τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της πόλης και σε φεστιβάλ.

Το τραγούδι ουσιαστικά μπαίνει στη ζωή του λίγο αργότερα όταν πια ξεκινάει να δουλεύει επαγγελματικά.

Εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με το έντεχνο λαϊκό τραγούδι όπου σιγά σιγά γνωρίζει και ακούει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λοΐζος, Κουγιουμτζής κ.ά) και ερμηνευτές (Νταλάρας, Πάριος, Παπακωνσταντίνου κ.ά) αλλά και νεότερους.

Σε ηλικία περίπου 15 χρονών γράφει τα πρώτα του τραγούδια σε μουσική και στίχο. Τελειώνοντας το λύκειο, αρχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όπου και ειδικεύεται στο ούτι.

Μετά την πρακτική του και αφού έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινά τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ