Πολύ ενδιαφέρον αυτό που υπάρχει πίσω από Βέροια και Τρίγλια

Άρθρο του Δημήτρη Κανελλάκη
Η πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου στην Γ’ Εθνική, Βέροια, καθώς και η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στον ίδιο όμιλο και θα διεκδικήσει μέσω των αγώνων μπαράζ την άνοδό της στην πιο πάνω κατηγορία, ο ΠΟ Τρίγλιας, είναι δύο εξαιρετικά παραδείγματα.
Βεβαίως, άλλη η δυναμική της Βέροιας, άλλη της Τρίγλιας. Η Βέροια έχει να επιδείξει ένδοξο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και ο τίτλος που την ακολουθεί και με τον οποίο είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, ως «Βασίλισσα του Βορρά». 
Παρ' όλα αυτά, το θέμα του σημερινού σημειώματος δεν είναι οι συγκρίσεις ανάμεσα σε Βέροια και Τρίγλια, αλλά η ανάδειξη των θετικών που υπάρχουν και για τις δύο ομάδες, των χαρακτηριστικών που δεν θα πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους καθώς είναι αυτά που όλοι, νομίζω, θέλουμε να έχουν οι ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας.

Όλα ξεκινάνε και για τις δύο ομάδες από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ’ αυτές, από τους επιχειρηματίες που τις αγκάλιασαν και τις στηρίζουν.
Για την Βέροια είναι τα αδέρφια Μπίκα, για την Τρίγλια ο Στράτος Ευγενίου. Και οι μεν και ο δε, ιδιοκτήτες εταιρειών πολύ σημαντικών για την Βόρεια Ελλάδα, ενδεχομένως και για όλη την χώρα.

Για την Βέροια το ξέραμε πως είναι έτοιμη να βουτήξει στον γκρεμό. Μια ομάδα με πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και με πολλές… σκιές, τις οποίες όπως έλεγε προχθές σε τηλεοπτική εκπομπή ο Στέλιος Μαραγκός, φεύγουν πάνω από την Βέροια από τότε που ενεπλάκησαν τα αδέρφια Μπίκα.

Η Τρίγλια δεν είχε ανάλογα προβλήματα, αφού δεν είχε παίξει ποτέ στο παρελθόν σε επαγγελματική κατηγορία. Δεν είχε χρέη, δεν υπήρχε κάτι για να της καταλογίσει κάποιος.
Για την ομάδα της Χαλκιδικής το ζητούμενο ήταν να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα δώσει όραμα, που θα στηρίξει μια προσπάθεια για να βγει η Τρίγλια από τα στενά όρια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του νομού της, να τον εκπροσωπήσει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το όραμα αυτό το έδωσε η παρουσία του Στράτου Ευγενίου και των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα του.
Βέροια και Τρίγλια δικαιούνται να βλέπουν με πολύ μεγάλη αισιοδοξία τα μέλλον, εφόσον τα αδέρφια Μπίκα και ο Στράτος Ευγενίου, αντίστοιχα, συνεχίσουν να ηγούνται των προσπαθειών στις δύο ομάδες.

Και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περιοχές που εκπροσωπούν οι δύο ομάδες οφείλουν να αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες. Διότι αυτό είναι που λείπει. Σοβαροί, ισχυροί, αξιόπιστοι επιχειρηματίες. Όπως, δηλαδή, τα αδέρφια Μπίκα και ο Στράτος Ευγενίου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ