Quantcast

http://picasion.com/

Ανατροπή: Δεν θα γίνει στην Ελιά φέτος η Ανάσταση στη Βέροια!

Έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες
Μετά από ευρεία σύσκεψη αρμόδιων παραγόντων της Μητρόπολης και του Δήμου Βέροιας και αφού ελήφθησαν υπόψιν διαμαρτυρίες των πολιτών, αποφασίστηκε φέτος η μεγάλη τελετή της Αναστάσεως στην οποία συμμετέχει η Μητρόπολη

και όλες οι μεγάλες ενορίες της Βέροιας, να εορτασθεί στην πλατεία Ωρολογίου και όχι στην Ελιά όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια. Οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της πλατείας Ωρολογίου, οι οποίοι νοιώθουν υποβαθμισμένοι με την μετακίνηση του εορτασμού της Αναστάσεως στην Ελιά, ήταν η αιτία της απόφασης αυτής. Έτσι, φέτος το Πάσχα ιερείς και πιστοί θα καταλήξουν στην πλατεία Ωρολογίου και εκεί θα γίνει και η πανηγυρική ρίψη των πυροτεχνημάτων.

10 σχόλια:

  1. Από την μία χαζομάρα στην άλλη. Στο Ρολόι έπρεπε να πηγαίνει η ενορία της Μητροπόλεως, όπως παλιά, άντε και της Κυριωτίσσης. Οι Άγιοι Ανάργυροι στην πλατεία Καρατάσου, που κατέστρεψαν η Αρχαιολογική Υπηρεσία και η «ανάπλαση», και ο Άγιος Αντώνιος στην πλατεία Αγίου Αντωνίου. Όλα τα άλλα είναι ανακατώματα και φιγούρες.

    Η τελετή της Αναστάσεως χάνει την ομορφιά και την κατάνυξή της με τα ξενόφερτα πυροτεχνήματα. Αρκούν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ο αναστάσιμος χαιρετισμός «Χριστός ανέστη!» και «Αληθώς ανέστη» μεταξύ των πιστών. Τα βαρελότα, όταν δεν είναι επικίνδυνα, κατατρομάζουν ανθρώπους, ζώα και πετούμενα και καλό θα είναι να εκλείψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για φέτος να κάνουμε υπομονή,εκλογές έχουμε ,να μαζευτούμε όλοι μαζί και του χρόνου βλέπουμε.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή αυτοί που θα εκκλησιαστούν στους Αγ.Ανάργυρους θα διασχίσουν τη μισή Βέροια..μέχρι να φτάσουν Ρολόι..Και μετά άντε πίσω πάλι..Λογικά θα προλάβουν οι υπόλοιποι το δι ευχών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε που μπορει να σε πιασει κανενα κατουρημα και κρατιεσαι και να τρεχεις να προλαβεις,και μπορει να μην προλαβεις

      Διαγραφή
  3. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΈΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταντήσανε ένα τοσο όμορφο μυστήριο που έστω και λίγοι μείναμε να το αποκαλούμε μυστήριο σε ένα σόου εντυπώσεων και διαφόρων άλλων πραγμάτων. Κρίμα κάθε ενορία θα πρέπει να κάνει την ανάσταση στον χώρο της όπου έχει απομείνει ... Καλή ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκει στον Βεροιώτη όλα καλά...το Πασχα βγαίνουμε για την πανηγυρική ρίψη πυροτεχνημάτων κ όχι για να πούμε το Χριστός Ανέστη...τι μαθαίνει κανεις στα 30 του...καλη ανασταση να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ