Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Σπίτι της Βεργίνας

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε ιδιωτικά το Σπίτι της Βεργίνας η  Μαρέβα Μητσοτάκη, συνοδευόμενη από ομάδα ειδικών συνεργατών της, με επί κεφαλής τον Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Σταμάτη.
Την κ. Μητσοτάκη και την ομάδα της υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ., η Διευθύντρια της Δομής Κοινωνική Λειτουργός Ελίζα Καραβασίλη, καθώς και οι Παιδαγωγοί και οι Φροντίστριες του Σπιτού. Στην σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ και στους συνεργάτες της έγινε ενημέρωση για το ιστορικό και τον σκοπό ίδρυσης της Δομής, τους στόχους, τις δυνατότητες και τα προβλήματα λειτουργίας της, την εμβέλεια και τη στελέχωσή της.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η διαρκής προσπάθεια να τηρούνται στη λειτουργία της όροι και προϋποθέσεις οικογενειακού πλαισίου και η σημασία που αυτό έχει στην εξέλιξη των παιδιών και στην ομαλή κοινωνική ένταξή τους.



Ακολούθησε περιγραφή και των υπολοίπων Δομών του όλου Οργανισμού, που καλύπτουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και προστασίας στα παιδιά και στους νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην σημασία της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, ως εναλλακτικής Δομής προστασίας και στις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και των συνεπειών της. Επισημάνθηκε ότι η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων, που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, επιλύει πλέον το πρόβλημα της κοινωνικής προσαρμογής όσων παιδιών εξέρχονται από τις Δομές μακράς φιλοξενίας, χωρίς προϋποθέσεις ομαλής ένταξης. Τονίστηκε επίσης η έμφαση που δίδεται στην επιστημονική επάρκεια των μελών της διεπιστημονικής ομάδας και στη διαρκή εκπαίδευσή τους, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική και διεθνής δικτύωση. 



Μετά την ενημέρωση έγινε μία ενδελεχής συζήτηση για το σύστημα παιδικής προστασίας της χώρας, τα προβλήματα και τα κενά του, με σκοπό την καταγραφή και των θέσεων του Οργανισμού μας, μεταξύ πολλών άλλων που κατατέθηκαν ήδη στην επιστημονική ομάδα υπό την κ. Μητσοτάκη και διαπιστώθηκε ταυτότητα απόψεων. Κατά τη διάρκεια της μακράς αυτής συζήτησης διαφάνηκε ο μεγάλος βαθμός επεξεργασίας των προβλημάτων του χώρου της παιδικής προστασίας από πλευράς επισκεπτών, αλλά και η σημαντική εκτίμηση που τρέφουν για το έργο του Οργανισμού μας, για το οποίο η κ. Μητσοτάκη διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή υποστήριξη.

Μετά το πέρας της πολύωρης ανταλλαγής απόψεων, η κ. Μητσοτάκη και οι συνεργάτες της γνωρίστηκαν και συνομίλησαν με τα παιδιά του Σπιτιού, που πρόσφεραν τα μικρά τους δώρα, προϊόντα της δημιουργικής τους απασχόλησης στο εργαστήριο χειροτεχνίας, μέσα σε ευχάριστη αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Αποχαιρετώντας τους επισκέπτες, όλοι οι άνθρωποι του Σπιτιού ευχαρίστησαν την Μαρέβα Μητσοτάκη και τους συνεργάτες της, για την ανθρώπινη, ζεστή, μεστή και εποικοδομητική επίσκεψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ