Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών

Οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονται σε 8-12 μήνες
Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την αναδοχή και υιοθεσία, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι σχετικές αιτήσεις. Η είσοδος στην εφαρμογή για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση γίνεται με τους

κωδικούς του taxisnet ενώ έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό με ερωτήσεις και απαντήσεις και με τα 8 βήματα που πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει ανάδοχος ή να υιοθετήσει ένα παιδί. Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων φορέων, στα προνοιακά ιδρύματα της χώρας υπάρχουν σήμερα 2.500 παιδιά χωρίς οικογένεια ή με βιολογικούς γονείς που αδυνατούν ή δεν θέλουν να τα φροντίσουν.
Μέχρι σήμερα, η διαδικασία της υιοθεσίας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα με τους υποψήφιους γονείς να περιμένουν ως και πάνω από 5 χρόνια.
Τη μακρα αναμονή επιχειρεί να εξαλείψει το υπουργείο Εργασίας, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υιοθεσία και αναδοχή το οποίο προβλέπει ολοκλήρωση των διαδικασιών σε 8 με 12 μήνες.



Με αφορμή τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Συναντήθηκαν με φιλοξενούμενα παιδιά, αναδόχους, θετούς, και υποψήφιους γονείς, καθώς και με εργαζόμενους που θα διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα.

«Με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, επιταχύνονται οι διαδικασίες και προωθούνται επιστημονικές και σαφείς μεθόδοι αξιολόγησης των υποψήφιων γονιών, θετών ή αναδόχων», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός. Από την πλευρά της, η Θεανώ Φωτίου είπε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που υλοποιείται ύστερα από τρία χρόνια προετοιμασίας.

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς πριν τέσσερα χρόνια δεν θα είχαν ανακαλυφθεί οι υπολογιστές για να ανοίξει το σύστημα υιοθεσιών. Αλλά παραμονή εκλογών βρέθηκε, δήθεν, ο τρόπος. Είναι το πλεονέκτημα και το νέο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ