picasion.com
http://picasion.com/

Ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων;

Γράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος
Οι Λωτοφάγοι ένας κατά τα άλλα συμπαθής Λαός της μυθολογίας τρέφονταν με τους καρπούς του λωτού που μαζί με τα άνθη του θεωρούντο σαν ναρκωτικά που προκαλούσαν μια “ειρηνική” απάθεια την λησμονιά. Τον καρπό αυτό τον
πρόσφεραν και σε ταξιδιώτες οι οποίοι στην συνέχεια έχαναν την επιθυμία της επιστροφής στην πατρίδα τους επειδή λησμονούσαν…. Σήμερα η ΝΔ με αφορμή την δημοσιοποίηση των θέσεων της για την Υγεία στοχεύει ακριβώς στην απώλεια της μνήμης, στην λήθη, στην λήθη ενός ολόκληρου Λαού που βρέθηκε στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης που η ίδια δημιούργησε, ανυπεράσπιστος ,απέναντι σε ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας που βρισκόταν υπό κατάρρευση σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της.
Είναι προκλητικό και συνάμα προσβλητικό ,είναι ύβρις, να απευθύνεσαι, περίπου σαν σωτήρας ,σε ένα κόσμο καθημαγμένο και να του δηλώνεις ότι θέλεις να τα αλλάξεις όλα στον χώρο της υγείας όταν είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό τα αποτελέσματα της πολιτικής σου.

Το πρόγραμμα της ΝΔ σωστά υπογραμμίζει την σημασία και την αναγκαιότητα την ΠΦΥ αλλά να μην λησμονούμε ότι ήταν η ίδια που με νόμο του κ.Αδωνη[2014]κατήργησε τις δομές της με την άμεση απόλυση 3500 γιατρών. Και είναι η ίδια σήμερα η ΝΔ που μιλά απαξιωτικά[ φαραωνική δομή] και φέρνει μια σειρά εμπόδια στην προσπάθεια δημιουργίας των ΤΟΜΥ που είναι το κύτταρο της ΠΦΥ. Το ερώτημα που μπαίνει είναι ποιο σύστημα, ποιες δομές θα αναλάβουν ,κυρίαρχα, το μεγάλο έργο της ΠΦΥ? Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του? Γιατί δεν εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν το σχέδιο τους για την ΠΦΥ?

Μιλάει στο πρόγραμμά της για την ανάταξη των Νοσοκομείων όταν το 2014 παρέδωσε Νοσοκομεία σε οικονομική κατάρρευση[900.000 εκ χρέη], απογυμνωμένα από Ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό γιατί είχαν να γίνουν προσλήψεις από το 2009, ενώ υπήρχε συνεχής αφαίμαξη από τον κρατικό προυπολογισμό λόγω κακοδιαχείρησης .

Η συνολική οικονομική πολιτική της οδήγησε στην μείωση της Δημόσιας δαπάνης για την Υγεία από 6,8% στο 4,7% στις αρχές του 2015 ενώ 2500000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας είχαν αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα.

Τέλος ο χώρος της Υγείας αναδείχθηκε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χώρος μεγάλων σκανδάλων που κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο την 15τια 2000-2015 περίπου 85δις.
Η Υγεία για μας είναι ένα συλλογικό αγαθό, ένα κοινωνικό αγαθό που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το εγγυάται να το διασφαλίζει και να το παρέχει σε όλους τους πολίτες. Η πρόσβαση στην υγεία δεν πρέπει να γίνεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του πολίτη. Δηλαδή αυτός που έχει χρήματα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες υγείας ενώ αυτός που δεν έχει θα απευθύνεται σε ένα προνοιακό , μίζερο και ελλειμματικό μοντέλο.

Με βάση την διεθνή βιβλιογραφία και την γνώμη αναλυτών συστημάτων υγείας η ανισότητα στην φροντίδα, ο υγειονομικός αποκλεισμός και η ανάγκη καθολικής κάλυψης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, μπορεί να απαντηθεί μέσα από το Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σήμερα στον χώρο της Υγείας έχουν γίνει μεγάλα βήματα. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα λειτουργούν τέλεια. Όμως σήμερα το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις σε όλα τα επίπεδα.

Έγινε αποσύνδεση της έννοιας προσβαση στην υγεία με την ασφάλιση με αποτέλεσμα 2500000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια ηθικοποίησης του συστήματος. Είναι γνωστό ότι στον χώρο της υγείας λειτούργησαν ασύδοτα πολλαπλά συμφέροντα που συνέβαλαν στην δημιουργία του χρέους της Πατρίδας μας.

Έγινε η πιο σημαντική θεσμική παρέμβαση στην ΠΦΥ, μια μεταρρυθμιστική τομή, που θα αλλάξει το μοντέλο, το πρότυπο του συστήματος Υγείας από μία λογική απλής διαχείρησης του ασθενούς στην λογική της Ολιστικής αντιμετώπισης του ασθενούς.

Επειδή στον χώρο της Υγείας μπορούν να ασκηθούν οι πιο ακραίες ταξικές επιλογές που έχουν αποτέλεσμα στο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου, οι πολίτες ας αποφύγουν να γευτούν τους καρπούς της λήθης για να μην λησμονήσουν όσα έχουν συμβεί η πρόκειται να συμβούν σε αυτή την χώρα. 

7 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΡΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
  Η ΥΓΕΙΑ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ) ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΟΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ( ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ, ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

  ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όμως σήμερα το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις σε όλα τα επίπεδα.... ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ???? ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΛΔ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ???? ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΙΔΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ" ΣΥΡΙΖΑ....ΚΑΙ ΤΑ ....ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα μαυρα χαλια ειχαν πριν το μεγαλα νοσοκομεια και γενικοτερα το συστημα αλλα οχι οτι τωρα ειναι σχετικα καλυτερα τα πραγματα γιατρε. που ειδες τις χιλιαδες προσληψεις;;;; ποση διαφορα να γινει εαν σε μια κλινικη διοριστουν 2-3 νεοι νοσοκομοι και 1 γιατρος;;;; ενδεχομενως καποιο συμμαζεμα στα ΄΄χαρτια ΄΄ και στις σπαταλες να εχει γινει αλλα στον λαο αυτο ουτε φαινεται ουτε εχει αποτελεσμα τουλαχιστον ακομη. επειδη ερχονται εκλογες δεν ειναι αναγκη να μιλαμε οπωσδηποτε και για ολα. πολλες φορες η σιωπη ειναι καλυτερη. ο λαος σας εχει βαρεθει ολους εδω και πολλα χρονια και θα το δειτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις δίκιο γιατρέ,σίγουρα κι εμείς δεν θα ξεχάσουμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας και ειδικά εσένα που κατηγόρησες χωρίς στοιχεία τον δεσπότη, ότι τα παίρνει από τους Ρώσους. Επίσης γιατρέ σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε το Δημοψήφισμα 5/7/2015, τις κλειστές τράπεζες,τους αθώους νεκρούς- ακόμη και μικρά παιδιά- στο Μάτι, τους πνιγμένους στη Μάνδρα,τη ρύπανση του Σαρωνικού,το κόψιμο των συντάξεων, τα νταούλια, τα σχισμένα μνημόνια. Δεν θα ξεχάσουμε τα ΜΑΤ, τα ληγμένα δακρυγόνα, το ατελείωτο ξύλο σε πορείες και συλλαλητήρια,τα βαφτίσια που κάνατε (φασίστες,ακροδεξιοί) σε όσους συμμετείχαν σε συλλαλητήρια με θέμα το Μακεδονικό και πολλά άλλα.Όλα αυτά έγιναν εξαιτίας σας, σας υποσχόμαστε λοιπόν ότι τίποτα από αυτά δεν θα ξεχαστεί.Το σημαντικότερο είναι ότι εγώ που γράφω αυτές τις αράδες ποτέ δεν ψήφισα δεξιά. Κατάλαβες γιατρέ τι καταφέρατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όντως Λωτοφάγοι.
  Ανοίξατε τα σύνορα,
  Ανοίξατε τις φυλακές,
  Κλείσατε τις τράπεζες,
  Φορτώσατε με επιπλέον 100 δις την Ελλάδα,
  Κάψατε τον κόσμο στο Μάτι,
  Προδώσατε την Μακεδονία,
  Και σίγουρα έχουμε ξεχάσει και αρκετά ακόμα!!!
  Αυτό είναι ο ορισμός του θράσους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑΤΡΕ, ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ( ΘΕΛΕΤΕ) ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ( ΟΧΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ...)ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!!! ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ. ΑΣΕ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ