Quantcast

http://picasion.com/

Η Λαϊκή Ενότητα, ο Στρατούλης και οι εκλογές - Τι θα στηρίξουν σε Περιφέρεια και Δήμο Βέροιας;

Την Ημαθία επισκέφθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης. Τον κ. Στρατούλη συνόδευαν ο Τάσος Κανταράς, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης και μέλος της
Διοίκησης της ΚΕΔΕ, καθώς και κλιμάκιο της Ν.Ε. Ημαθίας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τον Θανάση Αποστολόπουλο, την Δέσποινα Μαργαρίτη - Ανδρεάδου, τον Δημήτρη Δέλλα και τον Κώστα Ορφανίδη. 
Ο Δημήτρης Στρατούλης επισκέφθηκε το πρωί το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στην αγορά της Βέροιας, όπου συναντήθηκε με εμπόρους και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου.

Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό bar restaurant της Βέροιας, όπου μεταξύ άλλων έγιναν και ανακοινώσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Κανταράς, ανακοίνωσε πως η ΛΑ.Ε. θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», ενώ ο Θανάσης Αποστολόπουλος ανακοίνωσε πως θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Ημαθία, με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους τους παρόντες, Δέσποινα Μαργαρίτη - Ανδρεάδου και Δημήτρη Δέλλα, καθώς και άλλα πρόσωπα όπως είπε που θα συγκροτήσουν ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. 

Ποιον θα στηρίξουν για υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας;

Όσον αφορά το Δήμο Βέροιας, όπως ανέφεραν, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξουν και θα περιμένουν να δούνε την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Ημαθία, όπου και θα πάρει τις αποφάσεις της. Πάντως, στόχος για τους επιτελείς της Λαϊκής Ενότητας είναι η στήριξη συνδυασμών σε 60 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, ανάμεσά τους φυσικά και η Βέροια. Κατά συνέπεια, είναι θέμα ημερών να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους.

Με μια αναφορά στις επισκέψεις και τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Στρατούλης. Αναφερόμενος στο κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης», στάθηκε στο έργο που γίνεται εκεί από το Σύλλογο γονέων και τους εργαζομένους, τη δύσκολη καθημερινότητα και την έλλειψη κρατικής στήριξης, την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια αλλά και το όμορφο κασκόλ που έπλεξαν και του χάρισαν τα παιδιά.

Την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η αγορά της Βέροιας, του μετέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιπουρίδου, κατά την περιοδεία του στην αγορά της πόλης. Μειωμένη αγοραστική δύναμη, καταναλωτές χωρίς λεφτά και επιχειρήσεις χωρίς δουλειά, μεγάλες επιβαρύνσεις του εμπορικού κόσμου, ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μεγάλων αλυσίδων και αθέμιτο ανταγωνιστμό, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κτλ, κάτι που ζημιώνει στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΛΑ.Ε., όπως ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για το πάγωμα και τη διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, αγροτών, εμπόρων κτλ., ο αγώνας να πειστεί ο λαός ότι δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια.

Όπως ανέφερε, το κίνημα της ΛΑ.Ε. για την προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχίζεται, καταφέροντας κάθε Τετάρτη που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να σώζουν 3 έως και 20 πρώτες κατοικίες, μικρομεσαίων ανθρώπων και επαγγελματιών. «Παρά τις διώξεις, δε θα φοβηθούμε», τόνισε, ενώ είπε ως η μόνη λύση είναι η νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας, κάτι που ίσχυε και πρέπει να επανέλθει.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τις πολιτικές της όχι αριστερές αλλά καραδεξιές, που ούτε η ΝΔ θα μπορούσε να εφαρμόσει. «Η αριστερά σημαίνει μεταξύ άλλων μπέσα, κάτι που δεν υπάρχει στην κυβέρνηση», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως στόχος της ΛΑ.Ε. είναι να πείσει το λαό ότι οι πολιτικές αυτές δεν είναι μονόδρομος.

Συνεργασίες ενόψει εκλογών

Στις συνεργασίες της ΛΑ.Ε. ενόψει εκλογών, αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως έχουν γίνει κρούσεις σε 18 οργανώσεις μέχρι σήμερα, με σκοπό να ενωθούν οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις και να δώσουν ενωμένοι τη μάχη των εκλογών. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν «δώσει τα χέρια» με το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών, το Κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, τον Μανώλη Γλέζο, τον Αλέκο Αλαβάνο, ενώ πήραν και την ευχή του Μίκη Θεοδωράκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως πιέζουν αφόρητα την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση. «Στόχος της ΛΑ.Ε. με τις συνεργασίες είναι να μπούμε ισχυροί στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Είμαστε δύναμη που δεν συμβιβάστηκε, δεν οπισθοχώρησε, δεν επιλέξαμε τα υπουργιλίκια, τα βουλευτιλίκια και τις καρέκλες μας και επιλέξαμε να μείνουμε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε στον ελληνικό λαό. Αποδείξαμε την εντιμότητά μας». 

Στην τοποθέτησή του ο Τάσος Κανταράς ανέφερε πως μαζί με τον καλό καιρό της Βέροιας συνάντησαν και θερμούς ανθρώπους. Σχετικά με την κρίση ανέφερε πως «Ο κύκλος της κρίσης έχει ελαφρές κάμψεις αλλά θα επανέλθει με πιο δυναμικό τρόπο καθώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας που προκαλούν και αναπαράγουν την κρίση». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα μαριονέτα, που δεν αναγκάστηκε να συμβιβαστεί για να εφαρμόσει την πολιτική του, αλλά αντιθέτως, την υπηρέτησε με μεγάλο φανατισμό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δημήτρης Στρατούλης και το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. περιόδευσαν στα χωριά των Πιερίων και κατέληξαν στα Ριζώματα όπου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ημαθία, με ομιλία που πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ του χωριού. Η περιοδεία στα χωριά των Πιερίων ήταν και συμβολική, όπως αναφέρθηκε, με σκοπό να δώσει μια άλλη διάσταση στην αποκέντρωση και να γίνει καταγραφή και των απομονωμένων αυτών χωριών. Δείτε φωτογραφίες:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ